Studenţii medicinişti pun de-o răscoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii vor burse mai multe şi mai mari! Foto: Adevărul
Studenţii vor burse mai multe şi mai mari! Foto: Adevărul

Deşi au doar 120 de membri în universitate, membrii Societăţii Studenţilor Medicinişti Galaţi vor să fie luaţi în seamă. Liga Studenţilor consideră aceste nemulţumiri ale SSMG drept neîntemeiate

De astăzi şi până pe 19 martie, preţ de o oră în fiecare zi, Uniunea Naţională a Studenţilor din România va picheta Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Mai mult, miercuri va fi organizată şi o serie de proteste concomitent, în 10 centre universitare din ţară, printre care şi Galaţi.


„Dacă ministrul Daniel Funeriu nu va dori să discute cu noi, avem o cerere aprobată de Jandarmerie şi de Primăria Municipiului Bucureşti ca să prelungim perioada de protest", a declarat zilele trecute Ion Cristian Poenaru, preşedintele UNSR.


Printre membrii acestei organizaţii studenţeşti se numără şi Societatea Studenţilor Medicinişti din Galaţi, o organizaţie mică, cu doar câteva zeci de membri.


Nemulţumirile studenţilor sunt multe, dar cea mai importantă este fără îndoială indiferenţa ministerului faţă de scrisoarea adresată de UNSR privind nemulţumirile studenţilor.


"Studenţii sunt excluşi din cercurile celor care iau decizii cu privire la Legea educaţiei, fondul dedicat burselor a fost micşorat, iar numărul taberelor a scăzut şi el. Nu în ultimul rând, vrem să fim consultaţi atunci când se iau decizii legate de Legea educaţiei", spune preşedintele SSMG, Ştefan Roşca.


Decanatul Facultăţii de Medicină din Galaţi ştie despre acest protest şi spune că îl susţine.


"Am fost şi eu informat despre nemulţumirile studenţilor şi sunt întru totul de acord cu ele", spune doctorul Aurel Nechita, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi.


Nu de aceeaşi părere sunt însă şi colegii protestatarilor, membri ai Ligii Studenţilor din Galaţi.


"Cei de la SSMG sunt prost informaţi. Ei au auzit că taberele s-ar putea să fie mai puţine şi că bursele s-ar putea să se reducă. Atât cuantumul, cât şi numărul lor. Nu văd aici nimic concret, deci revendicările nu sunt fondate", spune preşedintele Ligii Studenţilor din Galaţi, Dorin Coteţ.


El mai spune că Liga a protestat anul trecut, dar pe nişte nemulţumiri concrete. Mai exact, era vorba atunci de un proiect de ordonanţă care micşora numărul burselor.


ANOSR (Asociaţia Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România) - din care face parte şi Liga Studenţilor va discuta mâine cu ministrul Funeriu despre burse şi tabere studenţeşti.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite