Studenţii, consemnaţi în cămine, din cauza iernii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai bine de jumătate dintre studenţii căminişti s-au aprovizionat cu alimente şi au rămas în cămine, Foto: Bogdan  Nistor
Mai bine de jumătate dintre studenţii căminişti s-au aprovizionat cu alimente şi au rămas în cămine, Foto: Bogdan Nistor

Mai bine de jumătate dintre studenţii căminişti din campus nu au plecat acasă în această vacanţă.

Dacă în alţi ani, odată cu venirea vacanţei intersemestriale liniştea devenea stăpână în campusul studenţesc, în această iarnă, cei mai mulţi studenţi au preferat să rămână în cămine. Astfel, în căminul LSG, de pe Basarabiei, gradul de ocupare în această vacanţă este de 90%, în IA şi IB au rămas peste 60% dintre studenţi, iar în G şi E în jur de 35% dintre căminişti.

Rămânerea studenţilor în cămine ar putea fi pusă mai ales pe seama vicisitudinilor iernii. De frică să nu rămână înzăpeziţi în drum spre casă, studenţii din zonele mai îndepărtate ale ţării au preferat să nu se aventureze. Printre cei care locuiesc în cămine sunt şi aproape 500 de studenţi din Republica Moldova.

„Nu pot să-mi permit să plec la drum şi să rămân înzăpezită pe coclauri. Mai ales că am auzit că se anunţă din nou vreme rea. O să profit la primăvară de orice zi liberă şi o să plec acasă", ne-a povestit Natalia Miclov, studentă în anul al III-lea la Mediu.

Şedere fără costuri în plus

Mai sunt şi studenţii din anii terminali care încă mai au de susţinut examene, dar sunt şi foarte mulţi studenţi care au joburi în Galaţi şi nu pot pleca acasă oricât şi-ar dori.

Rămânerea lor în cămine nu le aduce cheltuieli de cazare suplimentare. „Ei plătesc o regie de cămin lunară, ceea ce înseamnă că pot sta tot timpul în cămine", ne-a declarat Cezar Bichescu, administratorul Campusului Cuza.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite