Studenţiada: Cazarea, şpaga şi investiţiile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorii Campusului Studenţesc Al. I. Cuza din Galaţi, cel care "ţine" în spate toţi studenţii din alte judeţe care vin să studieze la Universitatea "Dunărea de Jos" au intrat deja în febra de dinaintea cazărilor

Chiar dacă se anunţa o operaţiune ceva mai relaxată faţă de anii precedenţi, având în vedere scăderea numărului de studenţi proveniţi din alte judeţe, administratorii sunt convinşi că va fi mult de lucru în următoarele două săptămâni.

"Cazarea începe vineri, 1 octombrie şi se termină pe 10 octombrie. Pentru a evita aglomeraţia şi în acest an vor fi alocate patru zile studenţilor din anul întâi, trei zile celor care şi-au făcut precazare şi restul studenţilor de la masterat, celor care au rămas repetenţi, dar şi celor care nu au avut precazare", spune administratorul Campusului, Cezar Bichescu.

În total sunt 2.800 de locuri de cazare, cele mai "luxoase" fiind cele din Căminul Ligii Studenţilor, de pe strada Basarabiei.

"Din fericire, acolo există condiţii clare de cazare: doar pe baza de concurs de dosare, adică intră doar cei mai merituoşi studenţi", ne-a precizat preşedintele Ligii Studenţilor, Dorin Coteţ.

Dacă pe partea de igienizare s-a mai făcut ceva în această vară, pe partea de înlocuit mobilier nu s-a mişcat absolut nimic.

"De acum va fi şi mai greu, odată cu reducerea regiei de cămin cu 10% pentru că nu putem tăia de la salarii şi vom tăia de la cheltuieli materiale", mai spune Cezar Bichescu.

Să mai spunem că şi an acest an cazarea se va desfăşura sub sloganul "Nu da şpagă la cazare". Altfel spus, o comisie formată din reprezentanţi ai Universităţii Dunărea de Jos şi ai Ligii Studenţilor va fi cu ochii pe studenţi pe toată perioada cazărilor şi va semnala, acolo unde va fi cazul, "actele de corupţie!".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite