Strigăt de disperare. O mamă bolnavă de cancer a renunţat la tratament pentru a-şi ţine copiii în şcoală.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentina Radu a renunţat la un tratament necesar dar costisitor pentru a-şi putea întreţine copii. Pe lângă sănătate, Valentina îşi doreşte ca primarul să-i aprobe acordarea unei locuinţe sociale

După doi ani de la operaţia pe care a suferit-o, pentru tratamentul unui cancer la sân, Valentina Radu, o mamă rămasă singură, se zbate să-şi crească cei doi copii, ambii elevi la Şcoala numărul 7 din Galaţi.

„Mai am doar câteva luni de tratament gratuit, de la spital. În curând nu voi mai primi medicamentele gratuite şi va trebui să întrerup tratamentul. Deja am fost nevoită să renunţ la suplimentele naturale pe care le luam în paralel, pentru că nu mai am cu ce să le cumpăr", spune Valentina Radu.

Cu o pensie pe caz de boală de 350 de lei, una alimentară tot de vreo 350 de lei şi o leafă de câteva sute de lei de la un magazin alimentar, la care lucrează ca vânzătoare,Valentina Radu spune că îi este aproape imposibil să le asigure celor doi copii un trai normal.

„Pe 5 martie a fost ziua mea. N-am primit niciun cadou de la mama pentru că mi-a spus că n-are bani. Am înţeles-o, pentru că ştiu că este bolnavă şi nu poate să ne dea mai mult", ne-a spus Alex.

Pentru Valentina Radu viitorul copiilor săi este foarte important şi de aceea regretă că va fi nevoită să-i retragă de la cursurile de muzică şi dans, de la Casa de Cultură a Sindicatelor.

„Eu zic că tot efortul pe care-l face mama celor doi copii merită. Alex este un băiat de «foarte bine», isteţ, activ, mereu dispus să răspundă la întrebări", a precizat învăţătoarea copilului, Daria Sechila. Tot de la dumneaei am aflat că Andreea este un pic mai „visătoare", dar are şi o explicaţie: „Este în clasa a opta, când gândurile sunt la alte lucruri!".

Valentina Radu ne-a mărturisit că este dispusă să renunţe la multe pentru sine, dar de oricâte lipsuri ar îndura, nu le poate oferi un acoperiş copiilor săi fără ajutorul Primăriei.

„Am stat pe unde am fost primiţi, pe la fundaţii şi când am avut cu ce, în gazdă. Este greu!" , se plânge Valentina

„Am depus dosar pentru o locuinţă socială de mai bine de doi ani şi mi se spune mereu că nu sunt bani pentru construcţia de astfel de locuinţe. Nu ştiu ce să mai fac. De doi ani încerc să ajung în audienţă la primar, să-i arăt dosarul medical, să-i povestesc cât de greu este să nu ai un acoperiş, dar nu reuşesc. Mereu sunt cozi foarte mari", mai spune mama celor doi copii de la Şcoala 7.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite