Strategie nouă la ArcelorMittal Galaţi: patronii vor să să fabrice tablă pentru frigidere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Electrocasnicele sunt ţinta ArcelorMittal
Electrocasnicele sunt ţinta ArcelorMittal

Conducerea Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati a anunţat că intenţionează să extindă gama de produse, principala ţintă fiind industria de aparatura electrocasnica. Oficialii companiei recunosc însă că trebuie să facă eforturi pentru creşterea calităţii tablei.

Potrivit oficialilor companiei, în ultimele luni, unitatea siderurgică a reuşit să acopere 40% din diferenţele care existau între ea şi filiale din Europa de Vest, aşa că se are în vedere o strategie de piaţă ceva mai agresivă.

„Astazi avem o stabilitate mai buna la furnale. Laminorul de benzi la cald produce peste 6.000 de tone pe zi. Înregistrăm rezultate bune şi la calitate. De exemplu, la tabla groasă am redus rebuturile la o treime", a declarat Thierry Le Gall, CEO ArcelorMittal Galati.

În acelaşi timp combinatul va încerca să-şi extindă gama de produse şi să fabrice şi tablă subţire pe lângă produsele tradiţionale - tablă groasă şi rulouri. Oficialii ArcelorMittal recunosc, însă, că unitatea trebuie să-şi corecteze deficienţele de calitate.

Sunt multe pieţe, cărora nu ne putem adresa astăzi, de exemplu industria de aparatură electrocasnică. Astăzi nu putem răspunde tuturor specificaţiilor care ni se cer. Poate fi lăţimea, poate fi planeitatea, poate fi grosimea, poate fi aspectul suprafeţei, defecte, nu le putem acoperi pe toate în acest moment. Vrem să intrăm pe piaţa produselor electrocasnice: frigidere, radiatoare etc, dar trebuie să ne îmbunătăţim calitatea produselor", a declarat Thierry Le Gall.

ArelorMittal Galati a încheiat anul 2009 cu 9.300 de oameni şi cu o producţie de 1,7 milioane de tone de oţel.

A fost un an dificil, în debutul căruia productia combinatului a coborât la minus 60% din volumul înregistrat în 2008. De atunci, ea a urcat treptat, stabilizându-se acum la minus 35%.

Estimările pentru 2010 arată că unitatea va produce 2,2-2,5 milioane de tone de oţel, urmând să-şi dubleze capacitatea de producţie la patru milioane de tone la începutul lui 2011, cand va reporni cel mai mare furnal de pe platforma, Furnalul 5, aflat acum în reparaţie capitală şi modernizare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite