Străinii detaşaţi la firmele gălăţene plătesc chirii de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiriaşii de lux preferă blocurile de pe Faleza Dunării: Foto Corina Tătaru
Chiriaşii de lux preferă blocurile de pe Faleza Dunării: Foto Corina Tătaru

Cele mai căutate sunt apartamentele cu două camere, cu vedere la Dunăre, de pe Faleza Superioară.Cazarea salariaţilor străini costă, în medie, 400 de lei pe lună, adică aproape la jumătate faţă de cât plăteau pentru aceleaşi condiţii în urmă cu doi ani.


Chiar dacă nu o duc rău cu banii, nici plătitorii chiriilor de lux nu mai scot din buzunare sute de euro pentru o lună de cazare. Cel puţin la această concluzie au ajuns experţii imobiliari, care, prin comparaţie cu situaţia de anul trecut, vorbesc despre o înjumătăţire a tarifelor de închiriere a apartamentelor de lux din Galaţi.


Cu toate că închirierile rezidenţiale au fost printre ultimele segmente de activitate care au susţinut piaţa imobiliară în 2009, finalmente, şi acestea au capitulat în faţa scăderii preţurilor imobilelor", a declarat Marian Rotaru, reprezentantul Centrului de Investiţii Imobiliare.


Astfel, în prezent, cazarea costă lunar între 350 şi 400 de euro, în condiţiile în care, anul trecut, un apartament mobilat şi utilat modern se închiria şi cu 700 de euro pe lună.


Directorii marilor companii locuiesc în condiţii de lux
Majoritatea celor care îşi permit să se cazeze într-un apartament de lux sunt străinii detaşaţi la marile companii din Galaţi. Practic, este vorba despre staful tehnic sau de management al firmelor cu capital străin, precum Damen şi ArcelorMittal.


Potrivit declaraţiilor experţilor imobiliari, aceştia preferă apartamentele cu două camere situate pe Faleza Superioară a Dunării.


Pe viitor, se aşteaptă o creştere a chiriilor de lux
În ciuda scăderilor înregistrate, în ultimul an, pe piaţa imobiliară, experţii se aşteaptă la o revenire, cel puţin pe segmentul chiriilor de lux.
Într-o proiecţie a ofertei pe anul 2010, aceasta va înregistra o uşoară creştere, limitată fiind doar de portofoliul redus al apartamentelor. Cererea, în schimb, considerăm că se va reduce sub aspectul înrăutăţirii situaţiei financiare individuale, dar şi la nivel corporatist", a mai spus Rotaru.


Chirii în regim hotelier
Un alt serviciu cu căutare în rândul oamenilor de afaceri gălăţeni este cel al închirierii în regim hotelier. Este vorba despre apartamente care pot fi închiriate cu sume cuprinse între 80 şi 85 de lei. Imobilele vizate în acest scop sunt situate în zone centrale ale oraşului, iar clienţii au la dispoziţie condiţii de lux.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite