Strada Leului din Galaţi: Drumul de ţară cu statut de stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada arată exact ca un drum de ţară Foto: Bogdan Dimofte
Strada arată exact ca un drum de ţară Foto: Bogdan Dimofte

Situată în Valea Oraşului, strada Leului nu-şi merită acest nume, având în vedere că nu este cu nimic diferită faţă de o uliţă din mediul rural. Reprezentanţii primăriei nu au călcat niciodată acolo, să vadă în ce condiţii se trăieşte.

Este greu de crezut în anul 2011 încă mai există străzi în Galaţi care nu au nici măcar un metru de asfalt. Strada Leului este una dintre acestea. Este locul în care dacă ajungi te simţi ca la ţară. Un drum de pământ, case vechi, veceurile în fundul curţii şi căruţe cu cai trase în faţa porţilor. Şi dacă ai ghinionul să calci acolo după o ploaie, îţi pui mâinie în cap.

„Nu avem asfalt, iar când plouă e un dezastru. Mi-e ruşine când vin rudele la mine în vizită. Trăim mai rău ca la ţară”, spune una dintre localnice, Elena Preda, de 45 de ani.

Locuitorii din zonă sunt extreme de supăraţi pe autorităţi pentru că nimeni nu este interesat de soarta lor.

VEZI AICI GALERIE FOTO CU STRADA LEULUI
 
“Noi nu existăm pentru Primărie. Primarul nu a trecut niciodată pe aici să vadă în ce condiţii trăim. Nu mă simt deloc gălăţeancă pentru că nu am niciun motiv”, a mai declarat Elena Preda.

Deşi primăria municipiului Galaţi a contractat anul acesta de la BRD un credit în valoare de 60 de milioane de lei pentru asfaltarea şi canalizarea străzilor din oraş, strada Cernei nu figurează pe lista de investiţii.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite