Strada Gloriei: Locul în care oamenii au fost învinşi de viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strada situată în Valea Oraşului nu se deosebeşte cu nimic faţă de o uliţă dintr-un sat uitat de lume. Locuitorii de acolo, care nici nu spun că se numesc gălăţeni, încă mai speră că într-o zi va veni cineva să toarne asfalt.

Strada cu nume atât e resunător arată cât se poate de urât. Este plină de gropi, noroi şi buruieni crescute pe marginea ei. Locuitorii se plâng că autorităţile nu au vrut s-o asfalteze până acum. În schimb, ei trebuie să plătească impozite la fel de mari ca pentru zona de centru a oraşului.

„Asfalt nu avem, canalizare nu avem, veceuri nu avem. Aşa este de-o viaţă. Aici m-am născut, aici am crescut şi nu s-a schimbat nimic”, spune Maria Toma, de 62 de ani, localnică pe strada Gloriei.

VEZI AICI CÂT DE RĂU ARATĂ STRADA GLORIEI

Ca să poată să-şi îmbunătăţească condiţiile de trai, oamenii au fost nevoiţi să apeleze la tot felul de improvizaţii. Spre exemplu, Maria Toma şi-a făcut duş în mijlocul curţii.

„Aici mă spăl vara. Apa se încălzeşte de la soare. Iarna în casă, la lighean. Altceva nu avem ce face. Nici nu spui că stam la oraş”, a mai delcarat Maria Toma.

La fel ca şi alţi locuitori din zona respectivă, femeia a primit doar promisiuni din partea autorităţilor în ceea ce priveşte asfaltarea şi canalizarea străzii.

Totuşi, o speranţă mai există. Strada se află pe lista de investiţii a primăpriei. Autorităţile locale au contractat anul acesta de la BRD un credit în valoare de 60 de milioane de lei pentru asfaltarea şi canalizarea străzilor din oraş.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite