Stimulent pentru firmele care angajează şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai mulţi şomeri provin de la Şantierul Naval Damen
Cei mai mulţi şomeri provin de la Şantierul Naval Damen

Agenţii economici care utilizează forţă de muncă provenită din rândurile şomerilor vor beneficia de scutiri de la plata contribuţiilor sociale timp de şase luni. Proiectul de act normativ care instituie această facilitate are ca principal obiectiv stimularea înfiinţării de noi locuri de muncă şi diminuarea ratei şomajului.

Astfel, potrivit viitoarei ordonanţe, timp de şase luni, angajatorii vor fi scutiţi de plata contribuţiei de asigurări sociale, de cea pentru şomaj, de contribuţia de asigurări pentru accidente de muncă şi boli profesionale,  de contribuţia la fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale, de contribuţia pentru asigurări sociale de sănătate, inclusiv cea pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, datorate de angajatori. Suma economisită prin neplata acestui unui număr impresionant de dări nu este de neglijat.

Condiţia pentru scutire este aceea ca noii angajaţi să fie păstraţi pe post cel puţin un an, precum şi aceea ca firma să nu efectueze, în acest timp, concedieri. În cazul în care angajatorii care au beneficiat de scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale nu respectă condiţiile impuse de emitentul actului normativ, vor fi obligaţi să plătească retroactiv contribuţiile sociale de care au fost scutiţi.

 Nu vor beneficia de această facilitate firmele, care, angajează personal pe posturi devenite vacante după concedieri realizate în ultimul an.




Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite