Galaţi: Ştefan Boghiu este inventator de meserie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Ştefan Boghiu este inventator de meserie
Galaţi: Ştefan Boghiu este inventator de meserie

Pasionat de film şi cunoscut ca om de afaceri, gălăţeanul a descoperit formula varului dolomitic, cărămida ecologică şi generatorul gratis de electricitate şi gaz.

Ştefan Boghiu iubeşte arta cinematografică având ocazia să regizeze chiar un film despre vasul Mogoşoaia pe care îl comandase Ministerul Transporturilor.  Prea scumpă pentru a putea fi dusă la apogeu, meseria de regizor a fost abandonată,  gălăţeanul încercându-şi norocul în domeniul afacerilor en-gros.

Însă după câteva probleme de sănătate, bărbatul s-a retras din lumea întreprinzătorilor. Aşa a început, în urmă cu şase ani, seria invenţiilor, urmând ca după patru-cinci ani să obţină şi primul brevet care îi garantează dreptul de proprietate intelectuală  asupra procedeului de obţinerea varului dolomitic.

 „Procedeul inventat de mine  aduce  o economie de gaz de maxim 70% faţă de cel clasic şi reduce consumurile specifice de energie prin adaptarea unui reactor de combustie cu carburaţie reglată stoichiometric” garantează inventatorul.

 Ştefan Boghiu nu s-a oprit aici, iar în acest an şi-a depus la OSIM şi cea de-a doua invenţie.

Am descoperit cum se poate obţine o cărămidă fără ardere şi calităţi net superioare celei obişnuite. Important este că viitorul consumator va plăti cu până la 45% mai ieftin pe metrul cub de cărămidă. De asemenea, cărămida înghite tot ce poluează” apreciază Ştefan Boghiu.

Ultima sa descoperire, pe care însă a ţinut-o ascunsă, fără să îndrăznească să o înregistreze la OSIM, este un generator gratis de gaz şi electricitate.

Am inventat dispozitivul supereficient pentru producerea gratuită de energie electrică şi hidrogen „Compact Energy EHHO”. Acesta poate alimenta locuinţe, spitale, fabrici, uzine...contează doar mărimea la care se execută. Prin îmbunătăţiri succesive va creşte eficienţei la cel puţin 700% faţă de 400% cât este în prezent” declară Boghiu.

Gălăţeanul este mulţumit de invenţiile sale însă spune că nu s-a gândit să şi le pună în practică, mai mult ar vrea să-şi vândă ideile unor oameni de afaceri dispuşi să investească în aşa ceva. „Să inventez este un hobby de al meu” spune bărbatul.

Prima invenţie a avut-o în şcoala generală


Ştefan Boghiu povesteşte că această pasiune pentru invenţii o are de mic, însă pe atunci nu realiza cât de importante sunt ideile sale.

 „Eu am avut înclinaţii de mic. La 13 ani am descoperit nitroglicerina.Un an mai târziu am avut o imitaţie timidă a avionului lui Aurel Vlaicu. Tot în şcoala generală am inventat diferite aparate cinematografică” povesteşte Ştefan Boghiu.   
 
Întrebări şi răspunsuri

Cât a durat să obţineţi un brevet de  inventator?

„Primul meu brevet l-am obţinut în 2008 de la OSIM România, însă actele le aveam depuse încă din 2003. În România durează foarte mult să obţii un brevet de inventator. Vorbim de o perioadă de la trei la cinci ani. De aceea foare mulţi inventatori îşi depun actele în Ungaria unde brevetele sunt gata în maxim doi ani”.

De ce nu v-aţi pus în practică nicio invenţie?

Pentru că sunt costisitoare, iar eu nu m-am gândit niciodată să le pun în practică. Pentru fiecare am avut discuţii cu diferiţi oameni de afaceri interesaţi să le cumpere. Spre exemplu, pentru generatorul gratis de gaz şi energie este nevoie de o investiţie de 5.500 de dolari. Sunt interesaţi investitori din India şi Emiratele Arabe.” 

Ce-i place

"Îmi place turismul geografic, istoric. Discovery turism.Sunt pasionat de vieţile oamenilor, sunt curios să le cunosc. Apelez la medicina naturistă şi sunt de acord cu practicile vechi. Marea mea iubire rămâne însă filmul. Am cochetat cu pictura şi am avut chiar şi o expoziţie. In general am pictat peisaje".

Ce nu-i place


"Nu îmi place deloc lăcomia, infatuarea, incultura, indecenţa. Nu îmi place că nu am putut să-mi dezvolt marea mea pasiune, filmul. Este o artă mult prea costisitoare".

Profil
Data naşterii: 25 mai 1956
Educaţie: Liceul Metalurgic , Arta Cinematografică
Familie: Căsătorit, 3 copii 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite