Staţiile de autobuz, parcări pentru şmecherii din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii certaţi cu legea şi cu bunul simţ parchează în staţii mijloacele de transport fiind nevoite să oprească în mijlocul străzii.Din cauza lor, autobuzele sunt nevoite să blocheze o bandă de circulaţie, pentru a putea prelua călători.

Deşi poliţiştii comunitari patrulează zilnic prin preajma parcărilor din faţa blocurilor A din Ţiglina, dar şi în apropierea intersecţiei străzilor Brăilei cu Regiment 11 Siret, staţiile de autobuz din aceste zone sunt mereu ticsite de maşini.

Şoferii ignoră tot mai mult semnul staţiei de autobuz şi fac practic imposibil accesul mijloacelor de transport cât mai aproape de bordură.

Accelerează cu tupeu

De pildă, la Tribunal autobuzele mari, dar şi microbuzele trebuie să oprească în mijlocul străzii pentru coborârea sau îmbarcarea pasagerilor. În tot acest timp, în spatele lor, se formează cozi lungi de maşini, care, de multe ori, la orele de vârf, ajung chiar să blocheze intersecţia semaforizată de la „Păpădie".

image

Mai mult, unii şoferi cu tupeu accelerează brusc şi depăşesc autobuzele pe linia continuă, punând în pericol traficul din sens invers.

„N-avem ce face, unde vreţi să oprim. Dacă mergem prea departe ne sar în cap călătorii că nu-i lăsăm în staţie", ne-a spus un şofer de la Transurb Galaţi.

Şi la Poşta din Ţiglina I situaţia este aproape asemănătoare. Pe marginea suprafeţei carosabile sunt parcate zeci de maşini care îngustează destul de mult strada.

Autobuzele mari ale SC Transurb abia reuşesc să se strecoare pe porţiunea dintre dintre strada Brăilei şi Orăşelul Copiilor. De multe ori, dacă stau mai mult de 20 de secunde în staţii, în spatele lor se fac cozi de zeci de maşini.

Situaţii asemănătoare sunt şi pe strada Nae Leonard, şi la Mc Donalds, dar şi în Micro 40 şi Micro 39.

„Noile staţii au fost stabilite de Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei. Am mai primit reclamaţii de la cetăţeni şi vom încerca să găsim o soluţie. Din păcate, ca în orice oraş, sunt mulţi şoferi care nu respectă regulile de circulaţie", ne-a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite