Galaţi: Stadionul Ancora a fost retrocedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Stadionul Ancora a fost retrocedat
Galaţi: Stadionul Ancora a fost retrocedat

Un grup de şase gălăţeni a câştigat la Curtea de Apel retrocedarea terenului pe care se află stadionul Ancora, una din cele mai vechi arene din Galaţi.

Una din cele mai vechi baze sportive din Galaţi este pe punctul să devină istorie.

Moştenitorii fostului proprietar au deschis, în urmă cu câţiva ani, un proces de retrocedare a unei suprafeţe de 2.280 de metri pătraţi pe strada Alexandru Davila, care include terenul stadionului Ancora şi o parte din tribune, iar până acum instanţele gălăţene le-au dat dreptate.

Stadionul a fost închiriat clubului de fotbal Oţelul de către proprietarul arenei, Şantierul Naval Damen. Cele şase persoane care revendică terenul intenţionează să intre în posesie după ce procesul va lua sfârşit şi să demoleze stadionul.
 
Eu am copilărit în zonă când eram mică. Vreau terenul înapoi pentru că voi reconstrui casa părintească. Nu este posibil să treci cu vederea faptul că există un proces pe rol şi să închiriezi terenul”, ne-a declarat una din moştenitoarele fostului proprietar, Maria Cazapciu.
 
600.000 de euro pe apa sâmbetei

Preşedintele Camerei Executorilor Judecătoreşti din Galaţi, Micu Constantin, a notificat clubul Oţelul Galaţi să înceteze lucrările de reabilitare a terenului de fotbal cât timp procesul de retrocedare nu a fost finalizat. Fără succes însă.

Cei de la Oţelul au fost siguri că instanţa va găsi altă soluţie de despăgubire şi au continuat lucrările. Intenţia lor este ca „Ancora” să fie scos din stadiul de ruină şi să fie redat sportului ca o bază modernă dedicată exclusiv copiilor şi juniorilor.

Este mai mult un proiect social, copii gălăţenilor nu au unde să facă sport”, spunea Marius Stan, director general la FC Oţelul.

Până acum s-a decopertat terenul, s-au făcut lucrările de drenaj, s-au pus straturile de pietriş şi de nisip, ajungându-se foarte aproape de momentul însămânţării gazonului. S-au cheltuit 600.000 euro, investiţie ce s-ar duce direct în lama buldozerului care va demola, în cazul în care revendicatorii vor avea în instanţă victoria finală.

Marius Stan este convins că la „Ancora” singura sa problemă va fi să găsească banii necesari finalizării lucrărilor.

Nu-mi fac probleme că ne va fi luat terenul. Legea spune clar că o bază sportivă nu poate fi demolată, nu îi poate fi schimbată destinaţia. Sunt elemente noi la dosar, care au readus cazul la Curtea de Apel. Se va judeca pe 24 noiembrie, atunci ne vom implica pentru prima dată în proces, ne vom trimite avocaţii şi lucrurile se vor rezolva”, a spus Stan.

Damen nu a dorit să comenteze acuzaţiile aduse de moştenitorii fostului proprietar.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite