Sporurile au murit, trăiască sporurile! 2.400 de lei pe an de fiecare angajat, pentru „ţinută decentă”, la Primăria Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionarii publici vor primi, trimestrial, o indemnizaţie pentru haine în valoare de 600 de lei. Aceşti bani sunt prevăzuţi în Contractul Colectiv de Muncă, care a fost votat de 17 consileri locali.

CITIŢI ŞI:   Aici sunt banii dumneavoastră! În plină criză, Primăria Galaţi dă prime de 15% din salariu

Dezmăţ pe bani publici/ Prime şi stimulente nesimţite la Primăria Galaţi

Aici sunt banii dumneavoastră! 56 de şefi de lux la Primăria Galaţi

Administraţia publică locală le râde în nas contribuabililor şi ignoră criza. 396 de funcţionarI publici vor primi drepturi speciale pentru „ţinută decentă”, potrivit unui articol din Contractul Colectiv de Muncă. De aceste drepturi, se vor bucura, desigur, şi cei 40 de directori şi şefi de serviciu din Primăria Galaţi.

2.400 lei pe an

Este vorba de o indemnizaţie trimestrială, în cuantum de 600 de lei net, acordată conform Legii 53/2003. În total, pe an, suma ajunge la 2.400 lei, pentru fiecare angajat al instituţiei.

City- managerul Galaţiului bate primarul la salariu

Argumentele primarului Dumitru Nicolae şi ale aleşilor locali sunt: funcţionarii au salarii mult prea mici, iar banii nu le ajung pentru ţinute decente. Cu atât mai mult cu cât aceştia au, chipurile, activităţi cu publicul, căruia trebuie să-i transmită încredere şi interes.

„Nu te poţi prezenta oricum în faţa publicului.  Mai ales ca femeie”, a spus primarul Nicolae.

De aceiaşi părere sunt şi consilierii locali: „Eu am votat proiectul, este destul de pertinent. Mi s-a părut o chestie în regulă, atâta timp cât un angajat din Primărie are un salariu de 700 de lei/ lună. Funcţionarul în relaţia cu cetăţeanul trebuie să se prezinte în cele mai bune condiţiii”, ne-a spus Picu Apostol Roman.

Top salarii bugetare/ Secretarul Consiliului local Galaţi ia un salariu lunar de 7.729 de lei

Consilierul Petre Alexe consideră că toţi angajaţii ar trebui să aibă aceiaşi costumaţie: „Noi am făcut un amendament, prin care sugerăm ca ţinuta să fie la fel pentru toţi funcţionarii. De exemplu, să aibă două costume reprezentative, aceiaşi culoare şi un ecuson cu însemnele tricolorului”.

În replică, consilierul  Picu Apostol Roman spune: „Noi nu ne-am gândit la o uniformizare a angajaţilor din Primăriei. Primăria nu este alcătuită din stewardeze, ca să fie toate îmbrăcate după acelaşi tipar. Poate mai sunt şi doamne grăsuţe, cărora nu le-ar sta bine cu fustă deasupra genunchilor”.

Constantin Aurelian, preşedintele Comisiei-Buget finanţe, ne-a explicat că banii pentru „ţinută decentă” vor fi acordaţi în măsura posibilităţilor financiare.

Aceste „drepturi speciale” vor intra în categoria cheltuieli materiale, iar angajaţii vor trebui să prezinte o factură. 

„Ştiu că au fost discuţii în Primărie cu privire la faptul că angajaţii ar trebui să se îmbrace mai bine”, a încheiat consilierul local.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite