Galaţi: Sala Sporturilor, redată circuitului competiţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Sala Sporturilor, redată circuitului competiţional
Galaţi: Sala Sporturilor, redată circuitului competiţional

Primăria Galaţi a depus proiectul privind  consolidarea şi modernizarea Sălii Sporturilor la Ministerul Dezvoltării Regionale. Nimic nu se va face însă mai devreme de anul viitor.

Lucrurile încep să se mişte încet, dar sigur, în direcţia bună. Primăria Galaţi a făcut primii paşi pentru obţinerea finanţării de 10.000.000 de lei necesari pentru readucerea Sălii Sporturilor în circuitul competiţional. Sunt încă numeroase necunoscute, cum ar fi sursele de finanţare.

Bugetul local nu are resursele financiare necesare pentru ducerea la bun sfârşit a proiectului într-un termen rezonabil. Cea mai mare parte din bani vor veni de la Ministerul Dezvoltării Regionale, dar birocraţia împiedică începerea lucrărilor cel puţin până anul viitor.

 „City managerul Florin Popa a mers la Compania Naţională de Investiţii, unde a depus proiectul privind consolidarea şi modernizarea Sălii Sporturilor. Ministerul Dezvoltării Regionale va asigura cofinanţarea. Suma necesară pentru refacerea Sălii Sporturilor este de 10 milioane de lei şi ea nu este prevăzută în bugetul local pentru 2009. Cel mai probabil, va fi cuprinsă în bugetul pe 2010. Noi sperăm ca Ministerul Dezvoltării Regionale să ne acorde toţi banii pentru finanţarea proiectului, există semnale în acest sens, dar vom vedea în ce măsură este posibil acest lucru”, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Nicoleta Manole.

Consiliul Judeţului nu se implică

Sala Sporturilor se află în administrarea Primăriei Galaţi de peste 10 ani, după ce a fost preluată de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Pe plan local existau soluţii pentru ca forul deliberativ judeţean să se implice în finanţarea reabilitării Sălii Sporturilor, dar nu s-a făcut nimic.

Actuala conducere a Consiliului Judeţului Galaţi susţine că are mâinile legate întrucât imobilul nu se află în „curtea” sa. „Sala Sporturilor este a Primăriei şi intră în Programul Naţional de Investiţii. S-a aprobat suma şi va fi mai mult. Nu numai Sala Sporturilor , ci şi Complexul Sportiv cu bazinul de polo”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac.

Iubitorii sportului din Galaţi trebuie deci să mai aştepte cel puţin un an până când vor putea urmări meciurile echipelor favorite la volei şi handbal în condiţii civilizate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite