Galaţi: Jaf de proporţii la Sala Sporturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Jaf de proporţii la Sala Sporturilor
Galaţi: Jaf de proporţii la Sala Sporturilor

Uitată de toţi şi mai cu seamă de către autorităţile locale în a căror administrare este de aproape  zece ani, Sala Sporturilor a ajuns adăpost pentru câinii vagabonzi şi o familie nevoiaşă Au început să se fure până şi pereţii

Visând  la o nouă sală de sport, care deocamdată nu există decât pe hârtie, autorităţile locale din Galaţi au abandonat definitiv ideea reabilitării Sălii Sporturilor. Imobilul se află într-o stare avansată de degradare şi prezintă deja un risc serios pentru sănătatea şi siguranţa celor care se încumetă să-i calce pragul.

Accesul în interiorul clădirii este posibil doar printr-una dintre intrările laterale. O vizită printre ruinele fostei săli de sport este de fapt o aventură având în vedere  capcanele mai mult sau mai puţin ascunse. Holul  către sală, sau de fapt ce a mai rămas din el, este presărat cu găuri de câţiva zeci de centimetri în diametru, găuri care pot „înghiţi” uşor o persoană mai subţire.

Mirosul pestilenţial de urină şi excremente desăvârşeşte senzaţia dezolantă pe care o oferă ruinele Palatului Sporturilor, pe vremuri gazda unor memorabile evenimente culturale şi sportive. 
Din marile victorii ale echipelor gălăţene în competiţiile interne şi internaţionale desfăşurate în sala cândva emblematică pentru Galaţi au rămas doar amintirile. 

Nimic nu se pierde, totul se dezmembrează

Când vine vorba de dezmembrat, demolat şi valorificat, pe noi românii nu ne întrece nimeni. La Sala Sporturilor, scaunele spectatorilor au dispărut de mult, dar treptat s-au furat şi structurile metalice pe care acestea fuseseră fixate.

Din terenul de sport nu au mai rămas decât coşurile de baschet şi o parte din panoul de scor, iar pe suprafaţa de joc, „jumulită” de pardoseala specială, s-au adunat mormane imense de gunoi şi pământ. Ba chiar şi  pardoseala de beton a dispărut. Hoţii au ajuns acum să decoperteze şi pereţii pentru a fura şi valorifica lambriurile.

Dacă furturile şi distrugerile continuă în acelaşi ritm, nu peste multă vreme, structura de rezistenţă a Sălii Sporturilor va ceda, iar autorităţile locale vor economisi banii necesari pentru demolarea fostei  baze sportive. Poate că în definitiv asta şi aşteaptă. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite