Spitalul de Urgenţă din Galaţi îşi va încălzi apa la soare. Investiţia se ridică la aproape o jumătate de milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare unitate medicală din Galaţi va fi dotată cu instalaţie solară pentru prepararea apei calde menajere.  Actuala centrală termică a spitalului este veche de peste 30 de ani, iar de mai bine de 12 ani nu a suferit nicio modernizare.

Proiect de maximă importanţă la Galaţi. Spitalul de Urgenţă va fi dotat cu 154 de panouri solare plane şi două boilere a câte cinci mii de litri fiecare pentru producerea apei calde destinată bucătăriei, igienizării şi grupurilor sanitare.

„Prin implementarea acestui proiect încercăm să acoperim, integral sau parţial, prin sistemul clasic-solar, necesarul anual de apă caldă menajeră pentru pacienţi şi personalul de specialitate care îşi desfăşoară activitatea în cadrul spitalului. Cred că este un exemplu bun pentru a arăta că instituţiile publice se pot implica în folosirea surselor alteranative de energie în beneficiul cetăţenilor", a precizat Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite