GALERIE FOTO/Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi a fost transformat în pensiune pentru maidanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un câine flămând se plimba cu un craniu de animal în gură pe pasarela spitalului judeţean
Un câine flămând se plimba cu un craniu de animal în gură pe pasarela spitalului judeţean

Mai mulţi cititori, care au fost pacienţii celei mai mari unităţi sanitare din judeţ, ne-au sesizat faptul ca animalele sunt acceptate acolo unde igiena ar trebui să fie pe primul plan

GALERIE FOTO AICI

În drumul către cabinetele medicale sau saloanele pacienţilor internaţi, de-a lungul anilor, au devenit naturale întâlnirile cu câinii comunitari.Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei se poate mândri cu mulţi câini în ograda proprie.

La cea mai mare unitate sanitară din judeţul Galaţi, zeci de câini au acces nerestricţionat în incinta unităţii, spre deosebire de aparţinătorii bolnavilor, care, când aduc medicamente şi alimente au de respectat un program de vizită şi uneori rigorile regimului de carantină epidemiologică.


În drumul către cabinetele medicale sau saloanele pacienţilor internaţi, de-a lungul anilor, au devenit naturale întâlnirile cu câinii, majoritatea paşnici ce-i drept, care se plimbă liber. Sunt peste tot, atât pe holuri, cât şi prin curte.


Totuşi au fost şi situaţii în care bolnavi speriati de patrupedele canine, au reactionat violent şi au fost muşcaţi. Fiind însă într-o unitate medicală de urgenţă au avut „avantajul" ca rănile provocate de colţi să le fie tratate şi să nu se îmbolnăvească de rabie.


Marian Popescu, un bărbat care ieşise la o ţigară în curtea interioară a spitalului, era total revoltat că este nevoit să stea cu frica-n sân.

Sunt mulţi câini aici. Dacă stau afară, în parcul spitalului, nu e o problemă, nu mă deranjează. Dar intră în spital, pe holuri. Bolnavii slabi, neputincioşi îi întărâtă şi sar la ei? Dar ce să facem, aşa e la noi în România.Noi suntem prea mici să facem ceva, a spus acesta.
Una dintre pacientele spitalului, internată,
nu înţelege de ce nimeni nu face nimic pentru a rezolva situaţia.


„Am văzut că sunt mulţi câini. Nu ştiu de ce nu se ocupă cineva de treaba asta. De parcă nu ar fi destui pe stradă, mai dai peste maidanezi şi în spital. Nu e normal. Ce să caute în spital animale care pot transmite boli ? Câinii nu sunt vaccinaţi, deparazitaţi, igienizaţi" , afirmă Lucia Bucurică.
Inspecţia Sanitară de Stat promite soluţii


Conform medicului Liliana Moise, şeful Inspeţiei Sanitare de Stat Galaţi, anul trecut s-au făcut mai multe controale la Spitalul Sfântul Apostol Andrei, controale care s-au lăsat cu amenzi pentru conducerea spitalului însă, la numai câteva zile după ce s-au luat măsuri de ecarisare, câinii comunitari au reapărut.


„Din această săptămână, vom demara un nou program de control prin toate spitalele din Galaţi. Nu este în regulă ce se întâmplă. Mai ales acum, când este frig, câinii se adăpostesc chiar în incinta spitalului şi, dacă sunt înfometaţi, pot deveni agresivi. Am somat conducerea spitalului, dar, pătrund şi prin spărturile din gard ", a spus medicul


Mai mult, conform aceleiaşi surse, tocmai cei care ar fi trebuit să-i apere pe pacienţi de boală, fie ea chiar şi provenită de la muşcături, sunt de partea câinilor „Anul trecut erau şi medici care se opuneau acestor controale, însă noi, ca instituţie, nu am ţinut seama de aceste păreri", a adăugat dr. Moise.

Pentru mai multe ştiri din Galaţi, click pe poză

No title
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite