Spitalele gălăţene se îndreaptă spre dezastru. Din cauza condiţiilor oferite, vor obţine clasificări proaste, deci vor avea bugete foarte mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Galaţi a trimis către Ministerul Sănătăţii cererile cu propunerile de acreditare pentru toate spitalele din judeţ după ce ministrul ceruse tuturor dsp-urilor să se verifice dacă există neconcordanţe între fişele de autoevaluare şi situaţia reală a unităţilor spitaliceşti.

„Nu sunt îndeplinite toate condiţiile pentru clasificarea propusă de către directorii de spital", afirmă Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.
Spitalul de Pediatrie, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Boli Infecţioase, Maternitatea „Buna Vestire" şi Spitalul de Psihiatrie s-au propus pentru categiria a II-a.

„Cele care au cerut categoria a II-a nu îndeplinesc condiţiile în ceea ce priveşte numărul de pacienţi trataţi, din alte judeţe. Proporţia trebuie să fie de 20%. Nu se întâmplă aşa. În cazul acesta, ei se încadrează la categoria a V-a", spune directorul DSP Galaţi.

Conform propriei evaluări, Spitalul de Urgenţă se încadrează la categoria I, însă acesta nu va primi un calificativ mai bun decât „spital de rang III".

„Aici lipsesc o serie de secţii şi linii de gardă. Lipseşte şi aparatura de înaltă performanţă, angiograful, RMN-ul", mai spune Valentin Boldea.
Alte patru spitale, cel din Tg. Bujor, din Tecuci, Spitalul Militar şi Spitalul CFR au cerut să fie catalogate ca spitale de rang IV.

„Spitalul CFR şi Spitalul Militar nu sunt în subordinea noastră. Nu le-am verificat. Am trimis documentele aşa cum le-am primit. Situaţia este gravă la Tg. Bujor. Spitalul de acolo riscă să fie declasificat şi asta înseamnă că va ajunge aproape falimentar. Nici acum nu stau prea bine" mai afirmă Valentin Boldea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite