Şosele din carton: S-a prăbuşit Faleza!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia pe Faleza superioară a fost întreruptă azi noapte, după ce, în dreptul Elicei, pe carosabil, s-a căscat o veritabilă capcană mortală. Groapa este adâncă de aproximativ zece metri şi lungă de patru.

Azi noapte, în jurul orei 21.00, un şofer aflat în trafic a sesizat la numărul unic de urgenţă 112 că o bucată din Faleza Superioară s-a surpat. Deşi iniţial părea a fi o glumă proastă, vestea s-a dovedit a fi una cât se poate de reală.

În dreptul Elicei, banda a doua de mers pur şi simplu a dispărut sub asfalt. Din cele declarate de directorul tehnic din cadrul Societăţii Apă-Canal, Niţă Podaru, de vină pentru cele întâmplate este vremea nefavorabilă şi zăpezile care au căzut în ultima vreme.

„S-a surpat pământul din jurul unui canal colector, deoarece apa şi zăpada care s-a topit s-a infiltrat în sol. Probabil că lucrările pentru refacerea asfaltului vor dura cel puţin o săptămână", a spus Podaru.

În zona Elicei, au avut loc mai multe lucrări de reabilitare a sistemului de canalizare al oraşului, însă oficialul societăţii de apă susţine că aceste lucrări nu au absolut nicio legătură cu cele întâmplate azi-noapte.

Poliţia Rutieră a acţionat încă de azi noapte pentru a bloca accesul în zona afectată de această alunecare de teren. „Din momentul în care s-a primit apelul pe numărul unic de urgenţă 112, am blocat accesul autoturismelor pe acest segment de drum", a declarat inspector şef Bogdan Carp, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi. Din fericire, niciun conducător auto nu a picat în craterul din asfalt.

În această dimineaţă, şoferii care au ieşit din case au fost nevoiţi să aleagă rute ocolitoare pentru a ajunge la serviciu, iar în jurul orei 8 dimineaţa, în zona centrală se creaseră ambuteiaje.

Glume pe seama Primăriei

La ceas de seară, cei care-şi scoseseră iubitele pe Falezîă de Sfântul Valentin se opriseră pentru câteva minute pentru a admira noul obiectiv turistic al Galaţiului. „Aici sunt banii dumneavoastră! Adică s-au spălat şi s-au dus în Dunăre", a zis un tânăr de vreo 20 de ani.

Pe de altă parte, un bărbat de vreo 35 de ani susţinea sus şi tare că groapa cu pricina nu reprezintă o întâmplare. „Cred că aici au început săpăturile pentru prima parcare subterană din Galaţi. Totuşi, trebuie să recunoaştem că Primăria a ales o zonă foarte ună pentru a o amplasa", a spus omul cu zâmbetul pe buze.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite