Sorin Teodorescu-un artist care a preferat autoexilarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Teodorescu
Sorin Teodorescu

După ce a avut nu mai puţin de patru saloane de tatuaj în oraş, a ales să plece în Spania şi în Italia, unde arta sa este mult mai apreciată decât în ţară

Profil
Născut: 28 ianuarie 1981, Galaţi
Studii:Liceul de Marină
Familie:Necăsătorit

Ca toţi artiştii este un neînţeles.

Tatuează încă din primele zile ale liceului şi acum, după mai bine de şaisprezece ani îşi câştigă pâinea din această pasiune.

Cu toate că este printre cei mai buni din branşă, nu pune mare preţ pe partea financiară a profesiei sale, dorin mai mult ca fiecare tatuaj care iese din mâna lui să fie o operă de artă, nu o ştampilă pe pielea clientului.

Nu sunt vreun super educat, dar sunt îndeajuns de cerebral încât să-mi cunosc potenţialul şi să tind spre lună nu spre vila dintre blocuri", explică Sorin.

Din spusele sale, iniţial s-a apucat de pictat pe piele deoarece simţea că putea face o carieră din asta.

Prima dată am tatuat în clasa a noua, iar instrumentele erau nişte improvizaţii făcute de mine. Primul tatuaj a fost un craniu acoperit cu o cască nazistă, pe omoplatul unui prieten".

Sorin spune că îşi aminteşte absolut fiecare tatuaj pe care l-a realizat, şi este mândru de fiecare în parte. Din punctul său de vedere şi în lumea acestui tip de artişti sunt oameni care mimează profesia.

Şi la tatuatori sunt diferenţe. Una este să tatuezi, alta este să mâzgăleşti. În România la ora actuală nu s-a înţeles încă ce înseamnă exprimare liberă".

Plecat în Spania

Câteva luni a fost plecat în Spania, însă o întâmplare nefericită l-a forţat săp se întoarcă acasă pentru un timp îndelungat acasă.

Pur şi simplu mi-am rupt ambele picioare, în timp ce practicam parkour, am venit în România să mă recuperez şi, în timpul acesta să mai câştig şi un ban".

Acasă nu a rămas decât pentru un timp foarte scurt, deoarece a decis că oricum în altă ţară va fi mult mai apreciat.

Aşa că, în gips fiind, a luat drumul Italiei, iar acolo speră să reuşească să atingă culmile artei.

Întrebări şi răspunsuri

Te-ai întoarce în România?

În niciun caz. Deocamdată nu există în România mentalitatea de a accepta stilul meu de tatuaj. Până acum, în Galaţi, am avut nu mai puţuin de patru saloane de tatuaj, dar am ales totuşi să plec din ţară. Diferenţa este că în România poţi câştiga cam 1.000 de euro pe lună, în timp ce afară poţi ajunge până la 10.000.

Care a fost cea mai ciudată „comandă"?

Mi-a cerut cineva să-i fac un tatuaj, care să semene cu cel din puşcărie. A fost destul de greu, poate mai greu decât un tatuaj normal. Pe de altă parte, cred că cel mai cunoscut cuplu pe care l-am tatuat până acum a fost Mihai Mitoşeru şi cu soţia sa.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite