Somat de Fisc să „ scoată din întreţinere” Guvernul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Velea
Andrei Velea

Gălăţeanul Andrei Velea (31 ani) a avut neobişnuita idee de a-şi trece în declaraţia de venit depusă la Fisc, la rubrica «persoane aflate în întreţinere», întregul aparat de stat. Velea a specificat acolo că are în întreţinere „Guvernul, Parlamentul, funcţionarii administraţiei locale, judeţene şi de stat precum şi câteva milioane de rromi”.

Efectele acestei, hai să-i zicem glume, n-au întârziat să apară. Într-o scrisoare primită de la Finanţe, tânărul este rugat să-şi rectifice declaraţia de venit.

Termenii folosiţi în somaţie (Andrei a postat pe pagina de Facebook conţinutul scrisorii), sunt o adevărată combinaţie de absurd şi umor involuntar:

„Suntem nevoiţi să vă returnăm declaraţia fiscală cu rugămintea să o revedeţi şi să faceţi corecturile necesare, deoarece nu putem accepta răspunsul dumneavoastră  de la rubrica «persoane aflate în întreţinere» unde aţi trecut Guvernul, Parlamentul, funcţionarii administraţiei locale, judeţene şi de stat precum şi câteva milioane de rromi”.

image

Andrei Velea n-a ezitat să transmită Fiscului un nou mesaj, la vederea răspunsului primit: „Dacă îl luam în îngrijire şi pe Băsescu, sunt sigur ca vă făceam ziua la toţi! Dacă vă place aşa mult faza asta, atunci o voi folosi într-o poezie: «Despre cum am luat în îngrijire personală aparatul de stat»”.

Cine este Andrei Velea

Andrei a studiat Informatica la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrative Galaţi şi lucrează ca programator la Wind River Systems. Cea mai mare pasiune a gălăţeanului este poezia. De altfel, el este şi colaborator la revista „Dunărea de Jos” şi membru fondator al cenaclului „Cubul critic OBLIO” (Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Galaţi). Cărţi publicate:„Gimnastul fără plămâni” (2010) şi „Hotel în Atlantida” (2011).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite