Şomaj tehnic la Şantierul naval "Damen" din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la 1 septembrie, 50 de navalişti gălăţeni vor fi trimişi acasă,  în şomaj tehnic, deoarece societatea româno-olandeză trece printr-un deficit major de comenzi. Măsura va fi extinsă până la finalul anului, pe serii de angajaţi.

Şomajul tehnic nu este o noutate la Damen Galaţi, ea fiind aplicată de mai multe ori în cursul acestui an. Soluţia  a mai fost aplicată şi în aprilie-mai, precum şi în iulie-august, cauza acestei reduceri a activităţii fiind o scăderea dramatică a comenzilor.

"Somajul tehnic a fost aplicat mereu în unitatea noastră pe parcursul acestui an. Motivul este dat de lipsa comenzilor cu care se confruntă şantierul naval. Nu este o măsură nouă", ne-a declarat Gheorghe Valentin, liderul de sindicat de pe platforma navală.

Potrivit legii, pe perioada trimiterii în şomaj tehnic, care nu poate fi pe o perioadă mai mare de 90 de zile, atât angajatorul, cât şi angajatul sunt scutiţi de la plata contribuţiilor către bugetul statului aferente salariului plătit.

În ceea ce priveşte eventuale noi disponibilizări, liderul de sindicat ne-a comunicat că pentru moment în Damen vor rămâne 1.500 de salariaţi. "Cifra stabilită cu managementul unităţii, de 1.500 de angajaţi, va rămâne aceeaşi. Nu se vor face concedieri din rândul acestui personal", a mai precizat Gheorghe Valentin.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite