Soluţii olandeze pentru inundaţiile gălăţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a scăpa de pericolul inundaţiilor, o echipă de specialiştii olandezi va realiza un proiect care să împiedice, în viitor, producerea unor astfel de catastrofe naturale

Ambasadorul Olandei, Tanya van Gool, a fost prezentă ieri la Galaţi. Alături de diplomatul olandez a ajuns în muncipiul nostru şi noul consul onorific al Regatului Ţărilor de Jos, Dan Coman.


Cu această ocazie s-au propus, în cadrul întâlnirilor de la Prefectura Galaţi şi de la Consiliul Judeţului, soluţii pentru a se evita inundarea Galaţiului şi a celorlalte judeţe din zonăi.


Interesul olandez este explicat în primul rând prin prezenţa companiei „Damen" în România, societate care deţine şantierul naval de la Galaţi.
De altfel, în ultima săptămână platforma navală a fost serios afectată de nivelul ridicat al Dunării.


„Avem pagube de câteva zeci de mii de euro. Activitatea însă, în mare măsură, s-a desfăşurat cât de cât normal. Au fost unele încetiniri ale producţiei în anumite uzine, însă nu au fost situaţii grave", a declarat Flemming Sorensen, directorul „Damen Shipyards" Galaţi.


La rândul său, ambasadorul Tanya van Gool şi-a manifestat dorinţa de a se găsi cât mai repede un proiect care să împiedice producerea unor catastrofe pe Dunăre.


„Situaţia de la Damen este una ce ţine de domeniul privat. Însă, se poate găsi o formă de colaborare între zona privată şi cea guvernamentală pentru a se găsi soluţii"
, a declarat ambasadorul.


Proiecte încă din 2006


Cosmin Păun, prefectul judeţului Galaţi, a declarat că încă din anul 2006 a existat intenţia de a se realiza un proiect, întocmit de specialişti olandezi, pentru a adopta soluţia optimă la problema inundaţiilor.


Vom căuta soluţii următoarea perioadă, pentru că nu este posibil să avem aşa de des inundaţii. În 2006 s-au căutat nişte idei, însă nu s-a făcut un proiect concret. Acum încercăm să facem şi ceva palpabil", a declarat Cosmin Păun.


Ar fi bine dacă am conveni ca judeţele din zonă să colaboreze între ele. Specialiştii olandezi să vină cu soluţia şi noi să fim de acord s-o implementăm", a mai precizat Cosmin Păun.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite