Soluţie de criză: Transurb Galaţi a cumpărat 30 de autobuze second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijloacele de transport în comun completează parcul auto al societăţii publice de transport, pentru a face faţă cererii de pe traseele din oraş.

Citiţi şi:

Încasările Transurb au crescut cu 64% după limitarea numărului de microbuze private

Transport de criză: liber la achiziţia de autobuze SH

Până de curând, capacitatea de transport a Transurb-ului era sub nivelul cerut pe trasee după ultima licitaţie organizată de Primăria Galaţi în luna mai 2010.

Singura soluţie era cumpărarea unui nou lot de autobuze. Cum nici nu se punea problema achiziţiei unor mijloace de transport noi, s-a mers pe varianta second hand.

O comisie din cadrul societăţii de transport local s-a deplasat în Olanda, unde a decis cumpărarea a 30 de autobuze, marca DAF. Până acum o săptămână, autobuzele au circulat pe străzile din oraşul olandez Haga.

„Sunt fabricate în anii 1999-2000 şi au circulat 500.000-600.000 de kilometri. Preţul plătit este de 18.200 de euro, fără TVA, pentru un autobuz. Tehnic, sunt foarte bune, dar şi estetic. Sunt autobuze cu podea joasă, cu 30 de locuri pe scaune", ne-a declarat Genica Totolici, directorul SC Transurb.

Preţul include transportul lor din Haga până la Galaţi, taxele de drum, asigurarea, combustibilul, şoferii şi asistenţa tehnică pe drum. Primele 10 mijloace de transport vor intra pe trasee în aproximativ două săptămâni, iar până la sfârşitul lunii se aşteaptă ca şi celelalte 20 de autobuze să ajungă la Galaţi.

Societatea de transport public local va putea reduce astfel folosirea parcului auto de la 95%, cât este în prezent, la 80-85%.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite