Galaţi: Vezi aici cine a ajutat la apărarea împotriva inundaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

53 de societăţi comerciale şi asociaţii au făcut donaţii punând la dispoziţia autorităţilor materiale forţă de muncă, apă minerală şi alimente.

Timp de mai bine de două săptămâni, comuna Şendreni şi municipiul Galaţi au fost ameninţate de inundaţii, dar efortul extraordinar a mii de jandarmi, pompieri, militari şi voluntari, care au construit şi au supraînălţat diguri, a fost sprijinit şi de conducerile mai multor societăţi comerciale care au contribuit cu materile (saci, nisip), forţă de muncă, apă minerală, hrană.

Astfel, Arcellor Mittal a contribuit cu 4.000 de tone de zgură pentru supraînălţarea digului de la Şendreni, dar şi cu peste 7.000 de tone de apă minerală.

La fel, SC Carpat Agregate SA, a contribuit cu 700 de tone de nisip, folosit pentru umplerea sacilor, cu care a fost oprită înaintarea apelor revărsate.

Luna Plast SRL şi Asil Paper au donat în total peste 100.000 de saci de rafie.

Pe lângă firmele care au oferit materiale pentru construirea barierelor din calea Dunării, Siretului şi Prutului, restaurantele, parohiile, dar şi lanţurile de hypermarketuri au oferit hrană pentru cei care au muncit la diguri.

Şi societăţi comerciale foarte mici, cu cifre de afaceri simbolice, au făcut donaţii contribuind la evitarea inundaţiilor.

Spre exemplu, PF Mircea Fănică a pus la dispoziţie un utilaj Stalowa Wola, în timp ce PF Stoica Spiru a oferit hrană pentru 70 de persoane, timp de o săptămână.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite