Galati: Şoferul microbuzului groazei, cercetat penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galati: Şoferul microbuzului groazei, cercetat penal
Galati: Şoferul microbuzului groazei, cercetat penal

Şoferului care duminică dimineaţă a băgat 15 oameni în spital i-a fost întocmit dosar penal. Accidentul de la Folteşti readuce în prim plan lacunele legii care le permite şoferilor să facă ce vor cu microbuzele. ARR va face verificări şi la sediul firmei de transport.

Cornel Neagu, şoferul microbuzului groazei, a fost audiat de poliţişti imediat ce a ieşit de pe mâinile medicilor de la urgenţe. Deşi martorii accidentului au afirmat că el ar fi aţipit la volan, conducătorul auto a spus că nu a mai putut stăpâni maşina din cauză că i-a explodat pneul de la roata din stânga faţă.

„Imediat după accident, la faţa locului, a fost testat cu aparatul Drager, şi el şi celălalt şofer, şi ambii au avut alcoolemie zero în aerul expirat. Şoferului microbuzului i-a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Şase persoane din cele 11 duse la spital au mai rămas internate, dar urmau să fie externate în cursul zilei de astăzi”, ne-a declarat şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi, Mitică Petcu.

Cursă ilegală spre moarte

Şoferul de 35 de ani, Cornel Neagu, cel care a fost aproape să trimită la moarte 15 oameni, se angajase să asigure transportul nuntaşilor de la Galaţi la Fârţăneşti fără permisiunea operatorului şi fără a avea toate documentel în regulă.

„În acest moment, ambele autovehicule implicate în evenimentul rutier sunt la Poliţie. Urmează o expertiză tehnică, ce va stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea acestui eveniment. Având în vedere că şoferul efectua o cursă ilegală, fără diagramă, nu se poate stabili pe loc ce viteză a avut. Oricum este cert că acea  cursă nu ar fi trebuit să aibă loc”, a spus Benone Mihailuc, şeful ARR Galaţi.

Una dintre circumstanţele care au condus la acest eveniment ar putea fi, în opinia Autorităţii Rutiere Române, faptul că operatorii de transport privat din municipiul Galaţi şi-au câştigat dreptul de a face curse în regim-maxi taxi cu toate că nu au un sistem organizat de parcare a microbuzelor. Astfel, proprietarii maşinilor sau şoferii angajaţi ţin maşinile acasă şi le folosesc după bunul plac.

În acest sens, şeful ARR Galaţi, Benone Mihailuc, acuză Primăria Galaţi pentru producerea evenimentului rutier, având în vedere că această instituţie nu a obligat firmele ce au obţinut licenţe de transport în oraş să aibă un garaj propriu.

„Este un vid legislativ. Dacă fiecare firmă ar fi fost obligată prin lege să aibă propriul garaj, nu s-ar mai fi ajuns la acest gen de situaţii. Şoferii practic pot să folosească microbuzele oricând, fără nicio restricţie, având în vedere că acestea nu sunt încuiate într-un garaj şi nu sunt păzite” a adăugat Mihailuc.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite