Un tecucean a fost extrădat în Franţa, unde a fost condamnat pentru că şi-a violat fostul coleg de celulă francez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Galaţi a avizat mandatul de arestare europeană pe numele lui Marcel Leocă, acuzat de viol în grup cu acte de tortură şi barbarie.

Poveste desprinsă parcă dintr-un film de groază. Marcel Leocă (20 de ani), originar din Tecuci, este autorul a nu mai puţin de 15 violuri comise în perioada 1 mai- 2 iulie 2008, în timp ce era încarcerat la închisoarea franceză Gradignan.

Conform declaraţiei locotenentului Broquere, ofiţer în cadrul închisorii franceze, la data de 11 august 2010, Patrice Vinet, un alt deţinut, a depus o plângere, la Comisariatul Pessac, cu privire la faptul că a fost violat în repetate rânduri în interiorul celulei în care era închis.

Victima l-a indicat drept autor pe Marcel Leocă, care a fost„asistat" de alţi trei deţinuţi. Ilie Duduleanu, Barka Bathily şi Armando Gioci care îl ţineau cu forţa în pat pe francez şi ascundeau „scena" de ochii gardienilor şi ai celorlalţi deţinuţi.

Nu recunoaşte nimic

Poliţiştii l-au reţinut pe Marcel Leocă după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul de Mare Instanţă din Bordeaux a emis pe numele lui un mandat de arestare europeană pentru viol în grup şi violuri cu acte de tortură şi barbarie.

Vineri, 7 ianuarie 2011, Curtea de Apel Galaţi a confirmat mandatul de arestare europeană pe numele tecuceanului şi a dispus arestarea lui provizorie pentru 29 de zile.

Audiat de judecători, Leocă nu a recunoscut niciuna dintre faptele de care este acuzat, dar a fost de acord să fie predat autorităţilor franceze pentru anchetarea sa.

Complicii tecuceanului nu au putut fi reţinuţi până acum de către autorităţile franceze pentru că, între timp, au fost eliberaţi din Penitenciarul Gradignan şi nu se ştie unde s-au stabilit.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite