Sinistraţii din Valea oraşului au fost vaccinaţi antitenanos, după inundaţiile de joi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătatea Publică a luat măsura vaccinării populaţiei din cartierul Valea Oraşului, pentru evitarea formării unui focar de infecţie, în urma inundaţiilor care au avut loc joi dimineaţă.

30 de adulţi şi şapte copii au fost vaccinaţi cu vaccin Antitenanos, astăzi dimineaţă, în cartierul Valea Oraşului, în urma inundaţiilor de joi dimineaţă, pentru evitarea formării unui focar de infecţie în această zonă.

„Au fost vaccinate mai multe persoane astăzi dimineaţă. Nu a fost vaccinată toată populaţia cartierului pentru că restul oamenilor au fist vaccinaţi în anii trecutţi, iar perioadă de imunizare a acestui vaccin este de aproximativ 10 ani. Am distribuit materiale dezinfectante în toate gospodăriile. În continuare monitorizăm calitatea ape potabile. Nu avem probleme grave, nu au apărut focare de infecţie”, a declarat Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică.

Ca urmare a ploilor torenţiale căzute în seara zilei de miercuri şi în noaptea dintre miercuri şi joi, au fost inundate 300 de locuinţe din municipiul Galaţi, cât şi opt străzi din cartierul Valea Oraşului. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenta a fost solicitat pentru salvarea persoanelor şi înlăturarea efectelor inundaţiilor din Cartierul Valea Oraşului, precum şi în alte locaţii din municipiul Galaţi.

„Azi noapte la ora 10.00 am încheiat opraţiunile de înlăturare a apelor acumulate din cauza ploilor torenţiale. A fost o operaţiune grea, dar experienţa anilor precedenţi, în care ne-am mai întâlnit cu astfel de situaţii de urgenţă, ne-a ajutat”, a declarat Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt al ISU Galaţi.





Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite