Lider de sindicat ArcelorMittal: "Am fost trădaţi de cei care au negociat cu Guvernul!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Tiber, preşedintele unui sindicat din siderurgie, a declarat că nu va mai susţine protestele confederaţiilor sindicale şi a organizaţiilor pensionarilor. Liderul sindicatului Siderurgiştilor „Solidaritatea" din ArcelorMittal susţine că toate federaţiile şi confederaţiile sindicale urmăresc doar interesele economice ale liderilor şi nu apără drepturile oamenilor.

Nici organizaţiile pensionarilor nu sunt considerate independente de către Gheorghe Tiber.


„Prin urmare, sindicatul nostru nu va mai participa la mişcările de protest care sunt organizate de confederaţii, de pensionari sau de sindicatele din sistemul bugetar", a declarat Gheorghe Tiber.


Bogdan Hossu, preşedintelşe Cartle Alfa, confederaţie la care este afiliat şi Sindicatul „Solidaritatea", a fost singurul preşedintele de confederaţie care a scăpat de acuzele lui Tiber.


„În privinţa sa nu s-a dovedit încă nimic incorect. Restul liderilor de la confederaţii ar trebui schimbaţi pentru ca mişcarea sindicală să-şi recapete credibilitatea", a declarat Tiber.


Cele două confederaţii sindicale la care s-a referit Tiber sunt CNSLR „Frăţia" şi Blocul Naţional Sindical.


N-a iertat nici pensionarii


Organizaţiile pensionarilor au fost şi ele acuzate de parteneriate politice. De altfel pensionarii gălăţeni au recunoscut, prin vocea unuia dintre lideri, Toader Cristea, că sunt susţinuţi în acţiunile lor de parlamentari din muncipiul Galaţi. Mai mult Cristea a fost într-o vacanţă în Grecia după organizarea unui protest în Capitală.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite