Sindicaliştii gălăţeni l-au “ars” pe Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape două sute de bugetari gălăţeni, afiliaţi Cartel Alfa, au protestat, astăzi, în faţa Prefecturii Galaţi faţă de măsurile de austeritate anunţate de Guvern.

Vedeţi aici:

Fotogalerie/ Sindicaliştii au cerut demisia lui Emil Boc

Sindicaliştii au protestat faţă de decizia de reducere a salariilor cu 25%, de diminuare cu 15% a pensiilor, reducerea cu 15% a fondului de şomaj şi a altor drepturi sociale.

Timp de o oră, oamenii au scandat lozinci împotriva guvernanţilor, l-au huiduit pe premierul Emil Boc şi au cerut demisia preşedintelui Băsescu. Sindicaliştii au ars fotografii cu preşedintele României, Traian Băsescu.

“Lucrez de 25 de ani ca îngrijitor la Spitalul Judeţean şi am un salariu de 600 de lei. Dacă se aplică reducerea de 25% rămân cu nimica toată. Am datorii la bănci, nu le-am mai plătit din luna martie. Mă dau afară din casă creditorii”, ne-a spus revoltat Gică Blănaru, membru al Sindicatului Tesa din Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi.

“Scopul acţiunii de protest este acela de a ne exprima nemulţumirea faţă de măsurile de austeritate anunţate de Guvernul Boc, căruia îi cerem demisia. Marţi vom pleca la Bucureşti”, ne-a declarat liderul Cartel Alfa Galaţi, Romică Gârneaţă.

O delegaţie a protestatarilor a mers la sediul PD-L pentru a vorbi cu parlamentarii gălăţeni. Din păcate, la ora 12.00, în sediu nu se afla decât secretara.

La protest a participat şi un grup de pensionari gălăţeni, care au strigat "Jos Băsescu!", "Noi v-am votat/Voi ne-aţi trădat!" şi au cerut votarea moţiunii.

În timpul protestului nu s-au înregistrat incidente, ordinea publică fiind asigurată atât de jandarmi, cât şi de poliţişti.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite