Azi, la Galaţi, simulări la Bac şi la testarea naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de elevi de clasa a opta, dar şi liceeni din ultimul an vor trece mâine prin primele emoţii ale finalului primului ciclu de studii. Este vorba despre simularea probei de Limba Română din cadrul Evaluării naţionale.

Prezenţa la acest examen nu este obligatorie, dar elevii care vor absenta de la acest pseudoexamen se vor alege cu absenţe. În plus, vor pierde şansa de a vedea care sunt cerinţele la această probă.

„Este bine atât pentru ei, cât şi pentru părinţii lor să afle care sunt subiectele, care sunt condiţiile de supraveghere şi cum trebuie să se încadreze în timpul prevăzut de organizatori”, spune inspectorul general adjunct Onuţ Atanasiu.

Examenele de mâine sunt programate să înceapă la ora 11.00. Proba de română durează trei ore la Bacalaureat şi două la Testarea naţională.

Chiar dacă este doar o simulare, regulile examenelor se respectă întocmai ca la un examen normal.

„Copiatul se sancţionează cu eliminarea din clasă, nu este voie cu telefoane mobile, totul este exact ca la examenele care vor avea loc în vară”, mai spune Onuţ Atanasiu.

Lucrările elevilor vor fi corectate de profesori din alte licee, evitându-se astfel aprecierile subiective. La fel s-a procedat şi la simularea de săptămâna trecuta de la matematică.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite