Siderurgiştii gălăţeni se pregătesc de grevă. Negocierile dintre sindicate şi conducerea ArcelorMittal au eşuat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii de sindicat vor anunţa, vineri, calendarul de proteste din cea mai mare unitate siderurgică din România. În această săptămână s-au strâns semnături din partea angajaţilor ArcelorMittal Galaţi pentru declanşarea grevei generale

Întâlnirea de astăzi dintre liderii sindicatelor FSS Metarom şi conducerea combinatului era ultima şansă de evitare a grevei generale de pe platforma siderurgică.

Discuţiile nu au dus la niciun compromis. Ultima ofertă de majorare a salariilor siderurgiştilor a rămas la 8%, departe de cei 18% solicitaţi de sindicalişti.

"Reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi s-au întâlnit cu cele 4 sindicate care nu au semnat addendum-ul la Contractul Colectiv de Muncă pentru 2011. Managementul subliniază cu claritate faptul că în actualul context economic, cele peste 8 procente propuse reprezintă ultima ofertă, care nu va fi schimbată. Atâta vreme cât conflictul de interese va fi menţinut de către aceste sindicate nu suntem în poziţia de a aplica o creştere salarială", a precizat Dorian Dumitrescu, purtător de cuvânt la ArcelorMittal.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite