Dunărea şi Siretul dau semne de retragere. Pericolul de inundaţii nu a dispărut: cotele maxime ale fluviului fiind aşteptate pe 10 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Râul Siret a înregistrat la Şendreni o scădere cu nu mai puţin de 51 de centimetri, în ultimele 24 de ore, cota ajungând, la ora 7.00, de 645 centimetri, cu 45 peste cea de inundaţie. Şi Dunărea a scăzut, cu cinci centimetri în acelaşi interval, la ora 7.00 având o cotă de 675 cm.

În conformitate cu ultima prognoză emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor, pentru următoarele 24 de ore, tendinţa este staţionară, iar nivelul maxim, de 682 cm, va fi atins pe 10 iulie 2010.


„Întregul dig de apărare a municipiului Galaţi, la Dunăre, este monitorizat în permanenţă şi se consolidează în zonele cu infiltraţii", a declarat Petrica Paţilea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.


Pe lângă măsurile de siguranţă, autorităţile speră şi la ajutorul divin, ministrul Mediului, Lazlo Borbely spunând că situaţia va fi menţinută sub control doar dacă nu va continua să plouă

"Sperăm să nu fie ploi foarte, foarte puternice, pentru că acest lucru ar influenţa debitul Siretului. Noi sperăm să ne mai audă cineva şi de sus şi să ne ajute în perioada imediat următoare, pentru că aici s-a făcut tot ce era omeneşte posibil. Vreau să le mulţumim tuturor celor care au muncit aici. Au fost mii de oameni", a declarat Laszlo Borbely.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite