Galaţi: Fără Shakespeare, teatrul nu ar exista

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de marţi, „Adevărul” oferă bibliofililor un cadou deosebit: „Integrala Shakespeare”, ediţie bilingvă (română şi engleză) de lux, la preţul de 60 de lei pentru fiecare volum.

Cărţile se găsesc în aproape toate librăriile din oraş, dar şi la punctul de carte din incinta redacţiei „Adevărul de Seară”, situată pe strada Brăilei nr. 159, etajul patru (clădirea din sticlă, situată la „A-uri” lângă magazinul Vodafone).

Vestea apariţiei unei noi serii din “Colecţiile Adevărul”, dedicată integral marelui Shakespeare, este salutată şi de actorii Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.  Lică Dănilă, unul dintre actorii gălăţeni care au întruchipat pe scenă personajele dramaturgului englez, consideră că publicarea operei complete a lui Shakespeare este o binecuvântare pentru scena teatrului românesc, dar şi un drum spre cunoaştere deschis tinerilor.

 „Un actor nu este împlinit profesional, dacă nu a jucat măcar într-o piesă scrisă de Shakespeare. La vârsta de 30 de ani, am fost distribuit, pentru prima dată, într-o piesă a marelui dramaturg. A fost cel mai frumos lucru care mi s-a putut întâmpla. Am jucat în Romeo şi Julieta şi lista. Shakespeare este genial şi unic”, afirmă actorul gălăţean.

Lică Dănilă ne-a dezvăluit cât de greu erau de găsit operele lui Shakespeare, înainte de Revoluţie. „În acea perioadă, scrierile sale se găseau doar la bibliotecă, iar în librării erau rarisime. Cine le avea în bibliotecă era cu adevărat norocos”,  mai spune Lică Dănilă.

De-a lungul timpului, a reuşit să-şi procure opt titluri din opera marelui Shakespeare. Le-a dăruit mai târziu unor prieteni dragi din Basarabia. Sonetul preferat a rămas : „Iubire, ia-mi iubirile, pe toate, şi vei avea mai mult decât aveai”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite