A trecut „Sfârşitul lumii”, urmează „Apocalipsa alimentară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la o săptămână la alta, mâncarea din galantarele magazinelor este tot mai scumpă, ritmul creşterii preţurilor fiind de-a dreptul aiuritor. O constatăm cu resemnarea pe care „băieţii deştepţi" din agricultură şi industria alimentară ne-o induc invocând avertismentul Băncii Mondiale cu privire la o iminentă criză alimentară. Adică ne lăsăm manipulaţi.

Prorocirea finalului vieţii pe Pământ în weekend-ul trecut, agresiv promovată de pastorul-escroc Harold Camping, a fost doar o înşelătorie care l-a îmbogăţit pe predicatorul american cu câteva zeci bune de milioane de dolari. S-a dovedit încă o dată cât de mănoasă poate fi manipularea în masă, mai ales cu „bau-bau-uri" apocaliptice. De fapt, isteţul pastor s-a inspirat din practica majorităţii guvernelor şi a marilor corporaţii transnaţionale care fac bani grei exploatând sărăcia cu duhul (evident nu cel sfânt!).

La fel ca şi pastorul care s-a umplut de bani speriind lumea cu Apocalipsa, dar la o scară muuult mai mare, Banca Modială ne sperie de la o vreme avertizând că urmează o foamete cum nu s-a mai văzut. Trebuie să ne intre în cap şi să acceptăm ca pe o fatalitate faptul că mâncarea va deveni un lux, astfel încât scumpirea acesteia la un nivel fără precedent să aducă substanţiale profituri suplimentare în conturile fără fund ale ocultului Club al marii finanţe.

Pe lângă greii care deţin şi înmulţesc banii acestei lumi, ciugulesc pe săturate din creşterea de preţuri indusă artificial şi ai noştri producători de alimente. Fabricanţi de imitaţii de alimente, produse tot mai ieftin şi vândute tot mai scump.

Îngânând prohodul siguranţei alimentare mondiale pe care-l cântă în crescendo Banca Mondială, „coriştii" noştri din Romalimenta şi Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR) au anunţat la rându-le scumpirea alimentelor de bază cu zeci de procente invocând prognoza meteo pentru această vară. Iată cum până şi drobul de sare poate fi motiv de gheşeft. Totul e ca noi să ne speriem corespunzător şi, resemnaţi, să acceptâm că este de nestăvilit creşterea preţurilor la bucate. Pentru că dacă de Sfârşitul lumii am scăpat, în faţa Apocalipsei alimentare n-avem nicio şansă ! Cei din spatele ei sunt mult mai lacomi decât pastorul-oracol.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite