Serviciul de Ambulanţă şi-a cumpărat manechin care le spune medicilor ce-l doare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manechinul este unic în ţară Foto: Adrian Obreja
Manechinul este unic în ţară Foto: Adrian Obreja

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi a fost dotat cu cel mai performant manechin pentru instruire din Europa de Est. Acesta este destinat pregătirii personalului din sistemul de asistenţă medicală de urgenţă, precum şi  studenţilor medicinişti.

Aparatul a ajuns la Galaţi în urmă cu două zile şi deja a fost testat de către o parte dintre viitorii medici.  Manechinul poate simula, prin intermediul unui calculator la care este conectat, o mare parte dintre afecţiunile şi bolile încadrabile în sfera urgenţelor medicale, cu care se confruntă medicii din echipajele ambulanţelor şi de la camerele de gardă.

Un instructor din partea firmei producătoare se află la Galaţi pentru a-i familiariza pe medicii SJA cu funcţionarea manechinului şi a aparaturii aferente. Este printre cele mai performante manechine utilizate la nivel mondial.


„Am venit în ajutorul medicilor urgentişti precum şi al studenţilor de la Facultatea de Medicină. Pe acest manechin se pot exersa toate procedurile de intervenţie în urgenţele medicale”, a declarat dr. Tony Kamp din Marea Britanie.

Manechinul a costat aproximativ 90.000 de Euro şi a fost cumpărat din fondurile proprii ale Serviciului de Ambulanţă.

„Am strâns câţiva ani bani şi acum am reuşit să-l cumpărăm. Este cel mai performant din ţară şi primul de acest fel. Poate simula aproape orice condiţii reale. Îl conectăm la calculator, îi dăm comanda şi apoi facem instrucţia. Strănută, geme, se mişcă, ţipă, simte când îi administrăm medicamente”, spune Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Studenţii de la Facultatea de Medicină sunt încântaţi de noua achiziţie şi se înghesuie să lucreze pe acest manechin.

„Ne ajută foarte mult. Am făcut câteva simulări pe el de dimineaţă şi până acum”, spune Cătălina Petrache, studentă la Facultatea de Medicină în anul V. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite