Serviciul de Ambulanţa din Galaţi face faţă cu greu urgenţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de ambulanţă s-a confruntat cu un număr record de solicităti, în ultimele 24 de ore, din cauza temperaturilor caniculare, care au dat mari bătăi de cap gălăţenilor. Echipajele medicale au fost nevoite să intervină în 200 de cazuri, în care vârstnicii, bolnavii cronici, dar şi persoane sănătoase au solicitat ajutor din cauza caniculei insuportabile.

„În ultimele 24 de ore, serviciul nostru a fost asaltat de solicitări pentru pacienţii care au suferit de pe urma temperaturilor caniculare, de peste 35 de grade Celsius. Am avut un număr record de 200 de cazuri în doar 24 de ore, la nivelul întregului judeţ. Au fost cu mult peste media normală. Au fost cu 35% mai multe apeluri la Ambulanţă”, a spus Mihai Polinschi, directorul Servicului de Ambulanţă Galaţi.

Dintre toate aceste intervenţii ale ambulanţei, 18 cazuri au fost cu pacienţi leşinaţi în plină stradă. Tot din numărul total al solicitărilor, aproximativ 100 au fost pentru bolnavi cardiaci cu afecţiuni preexistente, iar restul pentru  pacienţi aparent sănătoşi, dar pe care temperaturile excesive, combinate cu alcoolul, i-au pus la pământ.

Echipaje prea puţine

Servicul de ambulanţă a trecut cu greu prin aceste 24 de ore de foc, la propriu, numărul solicitărilor, în raport cu cel al echipajelor medicale, fiind mult prea mare.
„S-a intervenit cu echipajele existente. Cu greu am făcut faţă. Rugăm să se respecte măsurile impuse în aceste zile cu temperaturi caniculare, pentru a se evita dramele, existente în fiecare vară.

Avem aer condiţionat pe toate ambulanţele de urgenţă. Uneori, din cauza căldurii şi aglomeraţiei nu face faţă. Încercăm să facem faţă cu ce avem”, a mai spus Mihai Polinschi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite