Sentinţă prea blândă. Doar 45.000 de lei, acesta este preţul vieţii fetiţei ucise la “Motorock”, în 2006

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii au menţinut pedepsele cu suspendare aplicate organizatorilor şi motociclistului în cazul "Motorock". Tatăl fetiţei omorâte este nemulţumit de daunele stabilite de instanţă în compensare pentru pierderea fiicei sale, Claudia, pe atunci în vârstă de 13 ani.

După cinci ani de judecată, Curtea de Apel Galaţi a finalizat ieri cazul "Motorock", după numele festivalului de motocliclism organizat la Galaţi în 2006. Judecătorii au apreciat că pedepsele aplicate de Tribunalul Galaţi, dar şi daunele au fost corect stabilite.


Primarul, fără vină
Curtea de Apel Galaţi a decis ieri să menţină pedeapsa de doi ani cu suspendare pentru motociclistul Paul Bulai, vinovat de moartea unei fetiţe de 13 ani, Claudia Stoica. Aşa s-a întâmplat şi cu cei doi organizatori ai festivalului de motociclism, puşi sub acuzare, Anton Banciog şi Vasile Ivaşcu, care au fost condamnaţi la pedepse de câte un an şi două luni de închisoare, tot cu suspendare.


"Nu sunt în măsură să apreciez decizia instanţei", ne-a declarat Vasile Ivaşcu.
Vă reamintim că, pe 9 septembrie 2006, Claudia Stoica (13 ani) îşi pierdea viaţa după ce a fost lovită de mai multe bucăţi desprinse din motocicleta condusă de Paul Bulai.Tânărul participa la Festivalul Motorock, iar la un moment dat, acesta a ridicat motocicleta pe roata din spate, dar a pierdut controlul bolidului. Motocicleta s-a lovit de un copac, şi din aceasta s-au desprins câteva părţi componente, care au accidentat-o mortal pe fetiţa care asista pe Faleză la întrecere. De asemenea, au fost rănite alte două persoane.

Iniţial, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi l-a cercetat în dosar şi pe primarul Dumitru Nicolae, care ar fi avut obligaţia securizării spaţiului pus la dispoziţie pentru întrecere dar edilul a fost scos ulterior de sub urmărire penală. Motociclistul Paul Bulai a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală la fel ca şi organizatorii Festivalului Motorock, Anton Banciog şi Vasile Ivaşcu.


Magistraţii au stabilit ca persoanele găsite vinovate de moartea fetiţei, să plătească familiei 30.000 de lei ca daune materiale şi 15.000 de lei drept daune morale.
Decizia judecătorilor l-a nemulţumit pe tatăl fetiţei care a murit, Claudiu Stoica, acesta considerănd că daunele sunt prea mici faţă de pierderea pe care a suferit-o, iar pedepsele cu suspendare , mult prea blânde.


„Suma de 30.000 de lei este foarte mică când vorbim de viaţa unui om. Daunele ar fi trebuit majorate", ne-a declarat avocata Domnica Toader, care l-a reprezentat iniţial în justiţie pe tatăl fetiţei

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite