Sentinţă - 13 ani de închisoare pentru denunţătoarea lui Nati Meir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a majorat pedeapsa Georgetei Crăiţă, gălăţeanca care i-a denunţat la DNA Galaţi pe Nati Meir, fost candidat la preşedinţia României, şi avocatul Sever Teodorescu, cunoscut după ce a apărat în justiţie clanurile interlope „Fraţii Cămătaru" şi „Geamănu".

Sus, jos, sus

Judecătorii au creat o adevărată sarabandă a pedepselor. Tribunalul Galaţi a condamnat-o iniţial pe femeie la 17 ani de închisoare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, pentru ca ulterior Curtea de Apel Galaţi să răsplătească denunţarea celor două personaje amintite prin reducerea pedepsei la 11 ani de puşcărie.

La sfârşitul săptămânii trecute, instanţa supremă a decis că nu este cazul ca Georgeta Crăiţă să beneficieze de o clemenţă prea mare din partea justiţiei şi i-a majorat din nou pedeapsa la 13 ani de închisoare.

Georgeta Crăiţă a înşelat 14 firme din ţară cu peste 800.000 de lei, dosarul fiind unul dintre cele mai complexe procese instrumentate de justiţia gălăţeană.

Alături de aceasta a fost condamnat şi concubinul său, Gheorghe Dan Valentin şi cei doi fii ai femeii. Înalta Curte a decis ca primul să stea după gratii şase ani, în timp ce copii Georgetei Crăiţă trebuie să execute câte cinci ani de închisoare. Un alt complice al familiei care a escrocat 14 societăţi din întreaga ţară, Ioan Bacău, trebuie să ispăşească, la rândul lui, tot cinci ani de închisoare.â

O fetiţă de 11 ani a născut un băieţel la Mediaş

Au rămas „în cărţi"

Cei cinci condamnaţi şi-au păstrat dreptul să ocupe funcţii similare celor de care s-au folosit pentru a comite înşelăciunile, hotărârea find menţinută şi de instanţa supremă.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite