Şeful de la Cercetări Piscicole Galaţi: „Mafia pescuitului există, dar pescuit ştiinţific nu face parte din astfel de grupări”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de Seară" a tras în ediţia trecută un semnal de alarmă cu privire la modul cum a fost exterminat, sub acoperirea unor acte controversate, peştele din apele din zona Galaţiului.

Legat de acest subiect, Neculai Patriche, directorul Institutul de Cercetări Piscicole şi Ecologie Acvatică Galaţi ne-a explicat că instituţia pe care o conduce nu a fost în niciun caz de vină. „Toate autorizaţiile noastre sunt date în mod legal, după o metodologie bine stabilită", ne-a explicat Patriche.

Cu toate acestea, directorul Institului de Piscicultură a recunoscut că a existat o mafie a peştelui, care a dus la dispariţia speciilor din Dunăre. „Este destul de adevărat că într-o perioadă de timp au existat foarte multe cereri de pescuit pe Dunăre din partea diverselor institutelor de cercetare. Însă noi nu putem controla înfinţarea şi funcţionarea acestora", ne-am mai spus el.

Mai mult, Patriche ne-a declarat că peştele scos din Dunăre în mod ştiinţific nu este destinat comercializării: „Peştele care e scos din Dunăre în scop ştiinţific nu poate fi vândut în piaţă, aşa cum se întâmplă cu peştele scos de pescarii obişnuiţi. Cine face altceva are de suportat consecinţele legii". „Pescarii comerciali pescuiesc şi pescuiau uneori cu curent electric. Cei care fac pescuit ştiinţific nu pot face acest lucru", a mai precizat specialistul.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite