Culmea tupeului/Şeful comunelor din România îşi mută, ilegal, sediul primăriei lângă casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei Scânteieşti, Gheorghe Bute, a decis să mute sediul primăriei în satul vecin - Fântânele - unde edilul îşi are domiciliul. Bute nu are nicio aprobarea legală pentru această acţiune. Sătenii s-au pomenit, peste noapte, cu primăria goală şi cu lacăt pe ea!

CITEŞTE ŞI:

Update / Şeful comunelor din România şi-a sancţionat "vicele" pentru că a vorbit cu presa

Explicaţia pe care o dau gestului lui Gheorghe Bute locuitorii din comună este dorinţa primarului de a avea locul de muncă mai aproape de propria locuinţă. Satul Fântânele face parte din comuna Scânteieşti.

De altfel în ultimele două zile, locuitorii din comuna gălăţeană s-au şi strâns în faţa sediului primăriei pentru a-i cere socoteala lui Gheorghe Bute.


„Sunt oameni strânşi aici în faţa Primăriei din Scânteieşti. Oamenii au treabă la Primărie şi nu pot intra pentru că sediul este închis cu lacătul. Aşa ceva nu se poate", ne-a declarat Basarab Severin, locuitor din Scânteieşti.


La rândul său primarul Gheorghe Bute declară că e normal să ducă sediul mai aproape de propria casă. „Nu am mutat practic sediul, am deschis un punct de lucru trei zile pe săptămână la Fântânele. Este ceva normal să mut sediul în satul unde locuiesc pentru că acolo sunt 2.000 de locuitori, iar în Scânteieşti au rămas doar 1.100", ne-a declarat Gheorghe Bute.


Declaraţia primarului este contrazisă tocmai de viceprimarul comunei. „Punct de lucru era şi acum la Fântânele, însă el vrea să mute sediul Primăriei acolo. Altfel nu se explică de ce a luat şi birouri şi acte, iar la Scânteieşti primăria este închisă. Este un abuz. Am anunţat Prefectura şi Consiliul Judeţului pentru a reclama acest abuz", ne-a declarat Iulian Ciprian Ilie, viceprimarul din Scânteieşti.

Gheorghe Bute - un personaj controversat

Primarul din Scânteieşti este fostul preşedintele al Asociaţiei Comunelor din România şi actualul secretar al organizaţiei.


Gheorghe Bute a fost condamnat pentru înşelăciune şi fals ca urmare a faptului ca a folosit datele de identitate ale beneficiarilor "Legii venitului minim garantat" pentru propria firmă în vederea primirii unor ajutoare de la stat.

Mai exact, primarul a comunicat Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Munca Galaţi că a încadrat în muncă diverse categori de persoane şi a primit astfel sume consistente din partea statului. In realitate, nici unul dintre cei trecuţi pe lista nu fusese angajat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite