Şeful Curţii de Conturi din Galaţi se judecă de cinci ani cu un vecin pe 60 de centimetri de pământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caz absurd în justiţia gălăţeană. Doi gălăţeni se judecă de ani buni pentru a obţine recunoaşterea dreptului de proprietate asupra unui petic de pământ situat la graniţa dintre proprietăţi.

Este vorba de o suprafaţă de 6,5 metri pătraţi, cu o lungime de 10,72 de metri şi o lăţime de doar 60 de centimetri.

 „Când am cumpărat casa, nu am dorit să fac gard pentru că nu am crezut că se va ajunge la aşa ceva. După ce vecinii mei au cumpărat casa, au ridicat ei un gard şi de ani de zile nu mai pot ajunge la partea din spate a casei", ne-a declarat Ioana Vânaga, proprietarul casei de pe strada Cantemir, nr. 32 din Galaţi.

Casa cu care imobilul se învecinează aparţine lui Marie Magdalene Afanase, soţia directorului Camerei de Conturi Galaţi.

„Situaţia s-ar fi rezolvat simplu. Dacă doamna Vânaga dorea să intre şi să îşi repare zidul casei, nu ar fi fost o problemă. Dumneaei are însă un alt mod de a privi lucrurile. Nu vă pot spune mai multe despre asta pentru că imobilul este o moştenire a soţiei mele, însă ştiu că procesul s-a finalizat cu o decizie favorabilă nouă. Acum am înţeles că a deschis un nou proces", ne-a precizat Constantin Afanase.

Expertul Elena Blănar a concluzionat că suprafaţa de 6,5 metri pătraţi este proprietatea Ioanei Vânaga, iar Judecătoria Galaţi a decis ca terenul să intre în posesia acesteia.

Ulterior, Tribunalul Galaţi i-a dat câştig de cauză lui Marie Magdalene Afanase şi altui moştenitor, astfel că după cinci ani de judecată, situaţia din teren nu s-a schimbat cu nimic.

Conflictul pare departe de a se fi încheiat pentru că Ioana Vânaga a depus plângere penală la Parchet împotriva vecinilor săi pentru fals şi uz de fals.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite