Şeful Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor Galaţi, propus pentru funcţia de prefect al judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu, ar putea ocupa funcţia de prefect de Galaţi, susţinut de către PSD, în timp ce Gabriel Panaitescu, fost prefect în perioada Guvernului Tăriceanu, ar urma să fie numit subprefect, au declarat surse politice.

Emanoil Cătălin Bocăneanu se află, din 2008, la conducerea Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Galaţi, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean.

În 2008, Bocăneanu a condus Biroul Electoral de Circumscripţie Suhurlui, comună în care s-au organizat alegeri parţiale, iar în 2009, la alegerile europarlamentare, a făcut parte din Biroul Eelectoral Judeţean, ca membru PSD.

Numele vehiculat pentru funcţia de subprefect al judeţului Galaţi este cel al lui Gabriel Panaitescu, în prezent inspector guvernamental la Secretariatul general al Guvernului. În anul 2008, acesta a ocupat funcţia de prefect (în guvernarea PNL), ca intermar, după demisia lui Mihai Capră.
În urmă cu patru ani, a supervizat organizarea alegerilor locale şi a celor generale după care a fost înlocuit din funcţie cu Claudiu Brânzan, fiind numit inspector guvernamental în judeţul Maramureş
Înainte de a fi numit prefect, Panaitescu a fost, timp de trei ani, şeful Gărzii de Mediu Galaţi.
Guvernul a decis în şedinţa de marţi schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor PDL şi UDMR, după ce proiectele de hotărâri care operează aceste modificări au fost incluse pe agenda primei reuniuni a noului Cabinet, au declarat surse oficiale.

Premierul Victor Ponta a declarat, săptămâna trecută, că secretarii de stat şi prefecţii vor fi schimbaţi, pentru că lucrează cu Guvernul şi îl reprezintă, el precizând că schimbările politice se vor opri la acest nivel.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite