Şefii combinatului gălăţean vor investi 43 de milioane de euro la ArcelorMittal Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce luna trecută au anunţat că vor cheltui 60 de milioane de euro doar pentru unitatea pe care o deţin la Galaţi, indienii de la ArcelorMittal şi-au dezvăluit planurile pe care le au şi pentru combinatul de la Hunedoara.

Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al companiei, Dorian Dumitrescu, în următorii doi ani indienii vor investi 43 milioane de euro în unitatea de la Hunedoara.

„ArcelorMittal Hunedoara continuă programul de investiţii de 69 de milioane de euro stabilit pentru perioada 2004 - 2011. În următorii doi ani, compania va construi un nou laminor cu tehnologie de ultimă generaţie, în valoare de 43 de milioane de euro, pentru producerea de euro-profile" a declarat Dorian Dumitrescu.

Altă componentă importantă a programului de investiţii vizează producţia de bunuri semi finite, care reprezintă materie primă pentru ArcelorMittal Tubular Products Roman. Astfel, ţinta companiei este de a creşte producţia de oţel lichid la un total de 700.000 de tone pe an.

"ArcelorMittal a decis să continue planul său de investiţii la Combinatul din Hunedoara, în ciuda climatului economic dificil, pentru a asigura sustenabilitatea companiei pe termen lung. Scopul acestui program de investiţii este atât de a asigura materiile prime necesare pentru unităţile noastre de producţie a ţevilor din România, cât şi creşterea competitivităţii produselor noastre la nivel internaţional", a declarat Andre Bock, Vice Preşedinte al Grupului şi Chief Technical Officer ArcelorMittal Long Carbon Europe.

Investiţii de 60 de milioane de euro la Galaţi
Cei mai mulţi bani vor fi direcţionaţi către Furnalul 5, care va fi repus în funcţiune începând cu luna ianuarie 2011. Investiţia se ridică la 53 de milioane de euro, iar modernizarea lui va fi realizată de o echipă o ehipă locală, sprijinită de experţi din cadrul ArcelorMittal Flat Carbon Europe.

Acest echipament ne va permite să beneficiem la maximum de dezvoltarea viitoare a pieţei oţelului din sud-estul Europei. După modernizare, Furnalul 5 urmează să aibă o durată de viaţă estimată la aproximativ 15 ani", a adăugat Thierry Le Gall.

De asemenea, indienii au în vedere şi alte investiţii care vor fi îndreptate atât către laminoare şi oţelării cât şi în proiecte care vizează protecţia mediului pentru care va aloca, în acest an, 4 milioane de euro.

De la Laminorul de Benzi la Cald aşteptăm o creştere a producţie la 2 milioane de tone de oţel faţă de 1,6 milioane de tone obţinute în 2009. La furnale vrem să reducem consumul de cocs, iar targhetul vizat pentrun Laminorul de Benzi la Rece este creşterea calităţii, astfel încât să putem livra mai mult tablă pentru industria auto", a precizat directorul colosului siderurgic.

ArcelorMittal este cea mai mare şi mai globală companie siderurgică, cu operaţiuni în peste 60 de ţări.

În 2008, ArcelorMittal a înregistrat venituri de 124,9 miliarde USD şi o producţie brută de oţel de 103,3 milioane de tone, reprezentând aproximativ 10% din producţia mondială de oţel.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite