Galaţi: Creditul de 14,5 milioane de euro a trecut de votul consilierilor locali.Vezi aici în ce condiţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o oră de dezbateri şi negocieri, împrumutul de 61 milioane de lei (14,5 milioane de euro) pe care municipalitatea urmează să-l contracteze de la Banca Europenană de Investiţii a trecut de votul consilierilor locali.

Proiectul de hotărâre a fost supus de două ori la vot: prima dată în forma iniţială, în care a picat, şi a doua oară cu un amendament a lui Marius Stan. În cele din urmă, proiectul a trecut cu 20 de voturi  „pentru” (PSD, PC, PNL) şi 7 voturi „împotrivă”  (PDL).

În timp ce Marius Stan a cerut înlocuirea Parcului Industrial de pe lista investiţiilor, cu strada Traian (investiţie de 7 milioane lei), consilierii PDL au susţinut că vor vota proiectul doar dacă pe lista investiţiilor va fi inclusă şi Maternitatea din Galaţi.

Pentru a trece proiectul, primarul Dumitru Nicolae  a fost nevoit să accepte amendamentul propus de Marius Stan. 

„Cu finanţarea pentru strada Traian sunt de acord. Altceva ce mai vreţi? E un lucru urât cum forţaţi mâna aici. Scoatem Parcul Industrial. Voi credeţi că-l fac pentru mine? Nu-l fac pentru mine, nu am nevoie. Vă vom da tot ce s-a făcut şi vă vom spune că nu mai putem lua credit în plus. Mi-aţi început de ieri că vreţi director la Parcul Industrial. Să înţeleg că nu mi-aţi dat votul că nu am fost de acord? O să facem parcul cu banii pe care îi avem”, a declarat scandalizat primarul Nicolae.

Consilierii PDL nu au fost de acord cu investitiţiile care se vor realiza din împrumut: „Noi vrem să includem şi maternitatea şi construirea unui sediu nou pentru Primărie. Este ciudat că se face acest împrumut în ultimul an de mandat”, a spus consilierul Petre Alexe.

În replică, primarul Nicolae a declarat: "Maternitatea nu trebuia retrocedată. Oraşul are nevoie foarte mare de maternitate, dar pentru asta să ne dea bani Guvernul".

Proiectul cuprinde  modernizarea unui număr de 29 străzi degradate de lucrările ISPA, modernizare strada Ana Ipătescu, modernizare străzi cartier Traian Nord, strada Traian şi asfaltare străzi Valea Oraşului.

Perioada de rambursare a creditului este de 15 ani.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite