Sechestre asiguratorii asupra bunurilor Apaterm Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În luna martie, furnizorul de energie termică SC Electrocentrale Galaţi a poprit din nou conturile societăţii locale de termoficare, pentru suma de 55.474.480 lei, reprezentând penalităţi pentru neplata în termen a facturilor de energie termică livrată gălăţenilor. Drept urmare, au fost instituite sechestre asiguratorii asupra bunurilor societăţii, inclusiv a căminului de nefamilişti, în care trăiesc 80 de familii.

Situaţia dificilă în care se găseşte SC Apaterm nu este o noutate. Societatea a mai avut conturile blocate de Electrocentrale în noiembrie 2010, pentru suma de 16.792.154 lei, iar ANAF i-a blocat conturile pentru suma de 6,6 milioane de lei.

Pentru a scăpa de faliment, societatea locală de termoficare a cerut în instanţă declanşarea procedurii de reorganizare judiciară.

Astfel că, pe 12 mai, pe rolul instanţei gălăţene a fost introdusă o acţiune privitoare la insolvenţa societăţii locale de furnizare a apei calde şi a căldurii, primul termen fiind stabilit pentru data de 7 iunie.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite