Se vede că e criză. Gălăţenii nu au mai năvălit la Urgenţe, de Crăciun, din cauza exceselor alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Operaţiune SMURD
Operaţiune SMURD

Doar 600 de gălăţeni au ajuns la Urgenţe de Crăciun, faţă de aproape 1000 în timpul Crăciunului din 2009. Majoritatea pacienţilor avea probleme de altă natură, nu legate de mâncare sau băutura în exces.

Criza se face simţită şi într-un domenu în care nu ne aşteptam să apară: activitatea de la Urgenţe din perioada Sărbătorilor. Potrivit "tradiţiei", din Ajunul Crăciunului şi până în a doua zi de Crăciun Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Judeţean, SMURD-ul, Ambulanţa şi pompierii aveau serios de lucru cu efectele produse de excesele alimentare sau bahice ale gălăţenilor. Nu şi anul acesta, când a fost destul de linişte.

„A fost o perioadă mai liniştită decât în anii anteriori. Au fost mult mai puţine agresiuni pe fond de alcool şi mult mai puţine cazuri de afecţiuni digestive. În schimb au fost multe cazuri de afecţiuni cronice ce s-au decompensat", a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

La Unitatea de Primiri Urgenţă a Spitalului Judeţean au ajuns de pe 24 seara şi până pe 27 dimineaţa 600 de persoane, din care doar 109 au fost internate. „Dacă în seara de Ajun au fost multe cazuri, nu neapărat cauzate de excesul de mâncare şi băutură, cât de alte suferinţe, mai apoi numărul prezentărilor s-a redus considerabil", a precizat dr. Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD Galaţi.

Pompierii şi paramedicii SMURD au avut şi ei un Crăciun cu puţine evenimente. „Au fost 32 de intervenţii în aceste zile, din care 5 la accidente rutiere soldate cu rănirea victimelor. Din fericire, nu au fost morţi. Au fost mai puţine cazuri ca anul trecut", a precizat cpt. Eugen Chiriţă, ISU Galaţi.

Pompierii militari au scos din Dunăre cadavrul unui bărbat neidentificat (care a fost dus la morgă).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite