Se reia cercetarea la „Chimie alimentară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţiile pilot ale Facultăţii de Stiinţa şi Ingineria Alimentelor vor fi, din nou, funcţionale începând cu sfârşitul acestui an

Facultatea de Stiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii ,,Dunărea de Jos" din Galaţi a câştigat un proiect european pe un program operativ regional de 14 milioane de lei pentru reabilitarea spaţiilor de producţie pentru industria alimentară.

"Este cel mai mare proiect pe fonduri structurale obţinut de universitatea gălăţeană, iar banii vor fi utilizaţi exclusiv pentru dezvoltare. Vor fi achiziţionate aparatură şi utilaje moderne din Uniunea Europeană şi se va investi, acolo unde este nevoie, şi în infrastructură", a declarat Luiza Şerbănescu, purtător de cuvânt al Universităţii "Dunărea de Jos".

Finanţarea va fi realizată pe parcursul a trei ani, conducerea facultăţii având deja schiţată o scemă a achiziţiilor. Prima staţie pilot care va fi reabilitată este cea de Industrializare a Cărnii. Aceasta va deveni funcţională în aproximativ şapte luni de la începerea derulării proiectului. Vor urma cele de Lapte şi bere.

Beneficiari: studenţii

„Cel mai important lucru pe care îl va realiza acest proiect este acela că va permite studenţilor să facă practică la ei în facultate şi va întări, totodată, polul tehnologic de cercetare în domeniu", spune decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Petru Alexe.

Acesta este convins că reactivarea staţiilor pilot va avea şi efecte imediate, dar că cele mai mari avataje se vor vedea peste câţiva ani, când cerecetarea va merge foarte bine în domeniul industriei alimentare.

Staţiile pilot ale Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor au funcţionat până în anul 1994.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite