Se reaprinde scânteia protestelor în rândul sindicatelor din educaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Ciosu, preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale. Foto: Bogdan Nistor
Constantin Ciosu, preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale. Foto: Bogdan Nistor

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) condamnă vehement votul dat ieri de deputaţi prin care s-a decis amânarea şi reeşalonarea plăţilor drepturilor salariale restante câştigate prin sentinţe judecătoreşti definitive şi executorii.

FEN consideră că această amânare este o nouă imixtiune a clasei politice în actul de justiţie.

„Clasa politică din România demonstrează încă o dată că este mai presus de lege. Nepunerea în execuţie a hotărârilor judecătoreşti demonstrează că, atunci când interesele o cer, clasa politică ajută Guvernul să se derobeze de datoriile pe care le are faţă de salariaţi. Este încă o dovadă a iresponsabilităţii şi a nepăsării pe care o manifestă parlamentarii coaliţei de guvernare faţă de cei care, lăsându-se păcăliţi de promisiunile lor, le-au asigurat locurile actuale. Prin votul de ieri democraţia a mai primit o lovitură. Cu părere de rău am constatat că Parlamentul României a început să semene din ce în ce mai mult cu Marea Adunare Naţională. Sunt sigur că victimele acestui vot îşi vor lua revanşa la alegerile următoare. În condiţiile în care nici de această dată instituţia Avocatului Poporului nu îşi va face datoria, vom sesiza forurile internaţionale", a declarat Constantin Ciosu, preşedinte FEN. Plângerea dascălilor va ajunge cel mai probabil astăzi la Avocatul Poporului.

Potrivit amendamentelor aduse de parlamentari la OUG 71/2009 plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti devenite executorii până la 31 decembrie 2011, se va realiza astfel: în anul 2012 se plăteşte 5% din valoarea titlului executoriu, în anul 2013 se plăteşte 10% din valoarea titlului executoriu, în anul 2014 se plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu, în anul 2015 plăteşte 25% din valoarea titlului executoriu iar în 2016 se plăteşte 35% din valoarea titlului executoriu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite