Se lansează campania de prevenire a consumului de tutun „Să facem fiecare zi ZIUA FĂRĂ TUTUN !”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Galaţi, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog vor desfăşura în săptămâna 30 mai-3 iunie o serie de activităţi destinate să informeze publicul larg în ceea ce priveşte riscurile consumului produselor din tutun.


Pe 31 mai 2011, orele 11.00, la sediul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi (str. A.I.Cuza, bl. Cristal, sc. 2, et. 2), va avea loc lansarea campaniei de marcare a Zilei Mondiale fără Tutun.

Ziua Mondială fără Tutun este marcată în toata lumea, în fiecare an, pe 31 mai.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat aceasta zi ca "Ziua Mondială fără Tutun", în anul 1987, printr-o iniţiativă de a atrage atenţia asupra impactului pe care il are fumatul asupra sănătăţii oamenilor.

Agenţia Naţională Antidrog foloseşte acest prilej pentru a iniţia campania de informare şi sensibilizare asupra riscurilor consumului de tutun, dar şi de promovare a prevederilor Convenţiei Cadru asupra Tutunului, campanie denumită generic "Să facem fiecare zi ZIUA FĂRĂ TUTUN !".

Activităţile de informare se vor adresa în special categoriei de vârstă mai vulnerabile la consumul de tutun, inclusiv la fumatul pasiv: adolescenţilor şi tinerilor.

În fiecare an, în această zi, Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, implementează activităţi de informare, prin distribuirea unor materiale publicitare care vin în sprijinul populaţiei, cu sfaturi de a renunţa la consumul de tutun, de a informa populaţia cu privire la beneficiile aduse de spaţiile fără fum de ţigara şi de a sensibiliza populaţia privind necesitatea respectării cadrului legislativ care interzice fumatul în spaţiile publice şi incurajează respectarea acestuia.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite